Задържаха мъж докато краде от магазин за хранителни стоки

Брезнишки полицаи задържаха криминално проявен перничанин в момент на кражба.

         28-годишният А.И.  – Адето оказал съпротива на органите на реда.

         Инцидентът се разиграл около 02,20 ч. на ул. „Георги Бунджулов” в гр. Брезник. Автопатрул забелязал разбита входна врата на магазин за хранителни стоки. Влизайки вътре, полицаите се натъкнали на маскиран, който оказал яростна съпротива при задържането му. Оказало се, че това е криминално проявения А.И./28 г./ по прякор „Адето” от гр. Перник. Намерени и иззети са специални технически средства, с помощта на който мъжът проникнал в обекта. Същият направил приготовления за кражба на цигари.

         Адето е задържан многократно в поделенията на МВР. Познат е с разпространение на наркотици, изнудване и рекет, хулигански прояви, кражби, грабеж и управление на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила. На 01 март 2011 г. е задържан за грабеж в радомирското с. Друган. Заедно с още трима, нанесли побой на 64-годишния Е.Г. с постоянен адрес гр. Лясковец пред вилата му в селото и му откраднали 3000 евро и мобилен телефон. Тогава полицаите намерили част от парите и телефона.

         А.И. е задържан за 24 ч. с полицейска заповед. Органите на реда работят по установяването и на други лица във връзка с опита за кражба.

         Образувано е досъдебно производство.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.06.2021

Последни новини