Карнавал: 7000 полицаи, много алкохол и само 248 в ареста

По време на уличния фестивал, който се организира в едноименния квартал на британската столица, се изпи много алкохол и властите бяха нащрек. 5000 полицаи следяха за спазването на реда в неделя, когато бе шествието на деца, а 7000 полицаи бяха мобилизирани в понеделник - за шествието на възрастни, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

152-ма души бяха задържани в понеделник, при 172-ма в същия ден миналата година. В неделя бяха арестувани 96 души и с това общият брой на задържаните стана 248.

Група от 36 мъже, 19 от които под 18-годишна възраст, са арестувани на станцията на метрото Кингс крос, тъй като полицията подозирила, че възнамеряват да предизвикат сбиване между участниците във фестивала. Въпреки взетите предохранителни мерки имаше и някои инциденти.

В неделя 20-годишен мъж бе намушкан с нож в гърба. Състоянието му бе преценено като сериозно.
Други трима мъже получиха порезни рани при сбиване недалеч от маршрута на шествието. Двама от тях са задържани, а третият е хоспитализиран и състоянието му е тежко.

В карнавала участват стотици хора, повечето от които са от Ямайка, Тринидад и Тобаго и Барбадос. Той е основан в началото на 60-те години на миналия век вследствие на сблъсъци между бели и имигранти от Карибския басейн в квартала Нотинг хил през 1958 г.


Тази година се проведе за 48 път, припомня БНТ. Това е най-големият фестивал под открито небе в Европа. Той е и вторият по мащаби в света след карнавала в Рио де Жанейро.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини