Опитаха се да оберат аптека в Радомир

Тази сутрин около 4:00  часа алармата на аптека "ЛАМЕДИЯ" в гр. Радомир се е задействала. Дошлите веднага на място охранители не могли да открият от какво се е задействала алармата. На сутринта , когато персоналът отворил аптеката се установило, че има счупен прозорец, а металните решетки са счупени.

За сега не са констатирани липси. Бандитите най-вероятно са търсили пари, но не са намерили. Оборотът от втората смяна персоналът не държал в касата, а криел в специално пригоден тайник. Наглите крадци, обаче, не могли да го намерят.

Застрахователната компания ще покрие щетите нанесени от взломната акция на престъпниците. Пристигналите на място полицейски инспектори са взели отпечатъци, както и други улики. Подробно е разпитан и персонала. Спецове по криминология коментираха, че най-вероятно се касае за група, с "не особено добър "професионализъм". Същото мнение те изразили и по отношение на охранителната фирма. Най-вероятно когато охранителите са дошли след задействане на алармата - крадците да са били отзад зад аптеката, но те не могли да огледат откъм задният прозорец. Не са се сетили да оставят тайно техен колега, който да проследи ситуацията. Всеобщото мнение е, че и крадците, и охранителите не са били на "висота" при този опит за кражба.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Работата по случая продължава.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини