В Европейския политехнически университет нямат пари за заплати

Доц. д-р. Борислав Борисов, ректор на ЕПУ

Вече шести месец не са давани заплати на служителите в Европейския политехнически университет, научи репортер на www.perunik.com.

Злополучната новина бе потвърдена преди 2 месеца лично от Доц. д-р. Борислав Борисов, ректор на ЕПУ. Тогава той призна, че университета изпитва "временни финансови затруднения", но заплати никога не били бавени повече от 1-2 месеца!

Източници от университета потвърдиха, че заплати не са получавани от месец Март 2012 г. Това значи, че временните (според мерките на Доц. д-р. Борислав Борисов) затруднения вече продължават около половин година и лека-полека се превръщат в постоянни! Труда на работещите в университета се неглижира, а парите отиват за мащабни ремонтни дейности (които се извършват дори и в момента в сградата на университета).

На фона на разточителността и помпозността, с която ЕПУ празнува рождените си дни всяка година е меко казано странна политиката му да избива недостига на пари на гърба на собствените си служители. На фона на празничните феерии на университета - разходите за работна заплата изглеждат смешно малки. А в случая става дума и за морал, както и за реални хора, които издържат себе си и семействата си с очакваните с нетърпение вече шести месец заплати!

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини