20-годишен измамник обира домове преоблечен като жена

20-годишно момче от Лом е задържано за кражби с измама на възрастни хора в София, съобщиха от полицията. Младежът, който е рецидивист, се преобличал като жена и обирал възрастни хора в домовете им.

В рамките на месец в местното районно управление били регистрирани четири престъпления, извършени в кв. „Левски”.

Жертвите обикновено били трудно подвижни, на преклонна възраст. Те подали сигнал в полицията, че били посещавани в домовете си от непозната млада жена. Тя била на около 25 години, с изрусена коса и тъмна кожа.

Твърдяла, че дължи пари на техни роднини. Докато разговаряли на входната врата, тя молела да я поканят вътре, за да запишат мобилния й телефон за връзка.

Влизайки в жилището, оглеждала обстановката и за секунди пребърквала връхните дрехи на закачалките в коридора или грабвала портфейли и портмонета, оставени на видно място.

На 1 юли възрастна жена се разделила с 1100 лева, оставени в престилка, висяща на закачалка. Следващата кражба била на 40 лева от портфейл на собственика, третата – на 630 лева и златни накити, а последната – на 1 август. Тогава собственикът на къщата се разделил с часовник „Сейко” и портфейл с неголяма сума пари.

В хода на разследването полицията стигнала до 20-годишното момче, което се преобличало като жена при грабежите.

След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура той остава в ареста за 72 часа с повдигнато обвинение по чл. 196 от НК. Разследващият екип продължава работата по документиране на престъпната дейност на измамника.

Той е известен на полицията за измами и наскоро е излязъл от затвора.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини