Забраниха достъпа до чинията на Бузлуджа

Областният управител Недялко Недялков забрани достъпа на лица в сградата на Дом паметник връх Бузлуджа, извършването на всякакви технически дейности и влизането на хора в сградата за осъществяването им, като превантивна мярка за недопускането на инциденти, поради лошото състояние на недвижимия имот. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Стара Загора, предаде Стандарт нюз.

В мотивите на областния управител се посочва, че недвижимият имот Дом паметник комплекс връх „Бузлуджа”, в землището на с. Крън, община Казанлък, частна държавна собственост, е неизползваем, с нарушена конструкция и в лошо състояние, поради което е негоден за експлоатация.

„Поради лошото и негодно за експлоатация състояние на сградата на Дом-паметник на Бузлуджа, е налице застрашаване на живота и здравето на голям кръг хора и в размери, които изискват предприемането на мерки за недопускане на последиците от инциденти. В тази връзка и в изпълнение на произтичащите ми от Закона за защита при бедствия правомощия по организиране изпълнението на превантивни мерки за недопускане или намаляване на последиците от бедствия, считам за наложителна мярка налагането на забрана за достъп на лица вътре в сградата на Дом-паметник връх Бузлуджа”, посочи областният управител.

Контрол по оповестяването на заповедта се възлага на зам.-областния управител Петко Карагитлиев. Заповедта се доведе до знанието на директора на ОД на МВР за осъществяване на контрол по изпълнението и по време на честванията на празника на Българската социалистическа партия на връх Бузлуджа.

Заповедта на областния управител е от днес.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини