Кметство стана болница, прие 100 за ден

Прегледите вървяха интензивно целия предиобед

Кметството на Добрич, община Димитровград се превърна в болница, след като днес 4 отделения от хасковската многопрофилна болница организираха изнесени прегледи в селото. Поне 10 лекари и сестри от Очно УНГ, Нервно и Кардиология отвориха кабинети където безплатно преглеждаха добричлии. Идеята за изнесените прегледи е на кмета на Добрич Марин Маринов и бе прегърната от хасковската МБАЛ, за които това е обичайна практика от 1 година.

За да подпомогне идеята, Маринов освободи цялото кметство заедно с личния си кабинет и настани там докторите. Кметът пък реши да бъде полезен, като не пречи с присъствието си и замина да коси трева на Манастира. „Нашият кмет сичко прай“ доволно го нахвалиха селяните, видимо горди с китното си и подредено село.

Оказа се че добричлии са и сравнително здрави. За два часа-от 9 до 11 часа, 105 души бяха минали през 4-те кабинета. Най много бяха пациентите на д-р Вълчев от Очно-цели 29. 8 от тях имат спешен проблем подлежащ на хоспитализация, констатира докторът.

Не става дума за обичайните катаракти, а за изострени състояния или влошени хронични такива. Стенокардия и застой на сърдечна недостатъчност демонстрираха пациентите на Кардиологията, водени от д-р Петрова и д-р Йорданов.

3-ма се нуждаят от колкото се може по-бърза хоспитализация в Нервно заради остри болки в кръста, установи водачът на невролозите д-р Георги Шуманов. Друга част от пациентите се нуждаят от допълнителни изследвания за Паркинсон. Най-малко пациенти-едва 18, преминаха през УНГ. Основно диагностицираните проблеми са ушните.

Г.Христов

Д-р Вълчев прегледа най-много пациенти
По-традиция, най-трудни за диагностициране са нервните заболявания
Най-масово на село се оплакват от сърдечни проблеми. д-р Петрова бе обсадена от молби за илачи

Кметството на Добрич се превърна в болница днес
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини