Конен клуб "Давид" обира първите места на състезание в София

За пореден път ездачите от клуба по конен спорт "Давид" взеха участие в турнира по прескачане на препятствия "Свети Георги", който тази година се проведе за 20-ти път с участието на сърби, гърци, и турци от петък до неделя на конноспортната база "Хан Аспарух" в столицата.

Перничани се представиха повече от достойно и във всеки един от трите състезателни печелеха по едно първо място в състезанието. В петък Боян Цанев участва с три коня за приз "Картел" и спечели първо място с кобила Силвър лейди, второ със Зоро е четвърто с Ащена. Височината на препятствията, на които се е провело състезанието, е била 100 сантиметра - съобщи президентът на ККС "Давид" Мария Пенева.

За приз ЦУМ при височина на препятствията до 110 сантиметра с еднократен бараж Живко Борисов със Зо Чакала е допуснал четири наказателни точки и е извън тройката.

Във втория ден , събота, за приз "Генко Рашков" при височина на препятствията до 110 сантиметра Боян Цанев е първи с Ащена, четвърти със Силвър лейди и пети със Зоро.

За приза Автомагистрали "Хемус" Живко Борисов със Зо Чакала е бутнал две препятствия и е извън призьорите. В третия състезателн ден за приз "Демет" при височина на препятствията 115 сантиметра Боян Цанев с Ащена е първи и четвърти със Силвър Лейди. За приз "Пежо" при височина на препятствията до 125 сантиметра с нарастваща трудност Живко Борисов е трети с З0 чакала.

Продължава изпълнението на проекта по програмата "Спорт за децата в свободното време" от клуба, който се финансира от МФВС.

Децата от Перник могат да яздат безплатно всеки делничен ден през юли от 9 до 11,30 часа и от 16 до 17 часа.

Проектът ще се изпълнява и през август, но дните за яздене ще са понеделник и вторник.

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини