EUROPE: Ние сме това, което сме

Ние сме това, което сме, няма да се променяме и ще следваме нашия собствен път. Това заявиха шведските легенди EUROPE на пресконференция в София, часове преди началото на концерта им в столичната зала "Фестивална", предаде БГНЕС.

Скандинавците Джоуи Темпест - вокал и китара, Джон Норъм - китара, Джон Ливън - бас, Мик Микели - кийборди и Иън Хогланд - барабани, пристигнаха у нас. Рокаджиите прекарали в моторджийски клуб, слушайки българска фолк музика и много бира. Българската музика е много красива, особено женските хорове, смятат скандинавците и отбелязаха, че българската бира е много по-добра от шведската.

Трябва да следваш сърцето си и да пишеш музика за албумите. Така се случи и с песента "Final Countdown" - никога не сме я писали с идеята тя да стане хит, но просто така се случи, заявиха рок великаните. Ние бяхме първата група, която излезе извън границите на Швеция и по този начин отворихме врата за скандинавския рок, отбелязаха членовете на бандата. Името си EUROPE свързват с албум на Deep Purple, носещ името "Made in Europe". Тогава решихме, че това е добра идея, а сега не може да се отървем от него, шегуват се рокаджиите.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини