БДЖ с промени в полза на Перничани

„БДЖ-Пътнически превози” е взело решение за промяна в транспортната схема за обслужване на пътниците по ЖП линията София – Кюстендил – София.

Според новата схема се запазват разписанията на влаковете, които пътуват в този железопътен участък. От 13.06.2012г., всички директни влакове от Кюстендил за София ще се движат до Перник с дизелови мотриси. От гара Перник пътниците от тези влакове ще продължат своето пътуване до София с подвижен състав, обслужен от електрически мотриси. Превозните бригади в тези влакове ще подават своевременно информация на пътниците за въведените промени и ще оказват съдействие при тяхното прекачване в гара Перник.

В железопътният участък между София и Кюстендил ще се движат само два директни влака. Това са бързият от София за Кюстендил, заминаващ от Централна гара София в 17:45 и бързият влак от Кюстендил за София, който тръгва в 17:25 от Кюстендил. Чрез въведените промени в съставите на влаковете, които се движат в железопътния участък между Перник и София, ще бъде осигурен по-голям капацитет от свободни места. Електрическите мотриси разполагат с 254 седящи места, което е над два пъти повече, в сравнение с тези на дизеловите мотриси. Промените в подвижния състав ще допринесат за по-добър комфорт на пътниците, които пътуват в един от най-натоварените участъци в страната.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини