Организират училище за бъдещи родители

Пернишки семейства, които очакват дете или скоро са станали родители, могат да се възползват от услугите на първото действащо в града ни Училище за родители „Евита“. Курсовете, които организира медицинският център, са безплатни и са подготвени от опитни специалисти. В обучението, посетителите могат да намерят отговор на въпросите, свързани със здравето на детето и майката. Темите, които се представят, засягат основни въпроси за бременността, раждането и първите грижи, както и психоемоционалните състояния около бременността и майчинството.
Лекциите пред настоящи и бъдещи родители започнаха през месец март със съдействието на младежката организация на ПП ГЕРБ-Перник.Дейността на центъра се разширява и с организираните курсове в Радомир от месец май. Програмата предвижда и обучения в градовете Брезник и Трън. След приключването на първия цикъл дискусии се предвижда втори за родители на деца до 6-годишна възраст.
Сбирките са по веднъж седмично, като следващите дати за обученията в квартал „Изток“са в сградата на кметството на 8 и 15 май и за центъра на Перник са 9 май и 16 май,като сбирките ще се провеждат в офиса на партия ГЕРБ на ул.Найчо Цанов”№4 . Теми на настоящия цикъл курсове са: „Раждането – естествено или операционно?“, „Първи грижи за бебето – хранене, къпанe и грижи за кожата“,  „Вътреутробно възпитание – какво усеща, чува, вкусва бебето в майчиния организъм?“ и  „Следродилна депресия. Как да я разпознаем? Как да се справим с нея?“.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини