Ден на отворените врати в ОА - Перник

Във връзка с реализирането на проекта „Да направим училището привлекателна територия”, областният управител се срещна с ученици от 4 клас на ОУ „Св. Иван Рилски”, гр. Перник, които участват в  клуба „Демократично гражданство”, с ръководител г-жа Лорита Иванова. Децата се запознаха отблизо с работата на областния управител, научиха повече за неговите отговорности и задължения като представител на изпълнителната власт

Възпитаниците на ОУ „Св. Иван Рилски” бяха подготвили и много въпроси към инж. Иво Петров, свързани с неговата детска мечта,  училищните спомени, любимите книги и предпочитаните спортове. Те искаха да научат повече и за принципите, на които се основава гражданското общество.     

Областният управител посъветва четвъртокласниците да бъдат добри, да бъдат отговорни към училищните си задължения, да се вслушват в съветите на своите родители и учители, да бъдат последователни и да следват мечтите си.

По-късно инж. Иво Петров се срещна и с шестокласниците от ОУ „Д-р Петър Берон” в града ни, които посещават училищния клуб „История на българските институции”, с ръководител г-жа Бойка Трайкова.

Учениците се запознаха с териториалното деление на страната, с функциите на местната и на изпълнителната власт, както и с основните права и задължения на областния управител. Те коментираха с инж. Иво Петров Търновската конституция и промените през годините в основния закон на страната ни.  За тях бе интересен въпросът за институционалната идентичност, разделението на властите, работата на териториалните структури на министерствата.   

В края на срещата учениците пожелаха да си направят обща снимка за спомен от посещението си при областния управител и го поканиха да им гостува в училището.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини