16 000 лева и два лаптопа „задигнати“ при инсцениран грабеж

Пернишки полицаи иззеха над 16 000 лв. и два преносими компютъра, задигнати при инсцениран въоръжен грабеж.

Днес служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Перник иззеха сумата  от 16 140 лв. от 30-годишния С.И., инсценирал въоръжен грабеж преди три дни. Мъжът предал и два преносими компютъра, които сам откраднал от офиса на фирмата в която работел. Намерени са още паник бутон, ключове от собствения му автомобил и отвертка, с която взломил шкаф и отнел лаптопите.  С.И. се опитал да замеси и друго лице в инсценировката, но и там версията не му минала.

Припомняме, че на 16 април тази година в ОДМВР – Перник е получен сигнал от управителя на фирма за производство на месни продукти, че три въоръжени с пистолети лица са извършили въоръжен грабеж и са отнели сумата от 20 000 лв. и два лаптопа от офиса на фирмата му. Неизвестните грабители принудили 30-годишния С.И., началник на склад в предприятието да отвори сградата и да предаде парите и служебната техника.

Пред полицаите 30-годишния мъж заявил, че вечерта на 16 април излязъл от вкъщи в пернишкия кв. “Църква” да купува мляко. Движейки се с личния си автомобил забелязал, че зад него друга кола му присветва.  Същият спрял, като предположил, че е приятел, но при него се качил мъж с пистолет, който му опрял цевта в главата и му казал да кара към офиса на въпросната фирма. Зад тях се движело БМВ – то на грабителите. Оказало се, че С.И. си е забравил телефоните и нямало как да сигнализира органите на реда. Пристигайки пред сградата на фирмата в центъра на гр. Перник се появило още едно въоръжено лице и двамата го принудили да влезнат вътре и да им покаже цялата налична сума, като преди това му взели паник бутона. В същото време немската кола и шофьора й останали да чакат на ъгъла на офиса. Жертвата отворила склада елиминирайки сота със собствената си парола. След като прибрали 20 000 лв. мнимите грабители го закарали с лекия му автомобил и техния пилотен до безлюдна местност над пернишкото с. Витановци, където го изоставили и взели ключовете от колата му. Ограбеният се придвижил на стоп до Перник и сигнализирал дежурната част на полицията. Пред служителите заявил още, че бил бит, но не можал да покаже никакви белези по тялото.

Зле скалъпения сценарий накарал полицаите от самото начало да работят по версията за инсценировка. След като бил направен оглед на местопроизшествието и били разпитани множество хора, С.И. е задържан за 24 ч. и закаран на полиграфско изследване в Института по психология на МВР. Психолозите по безспорен начин установили, че 30-годишния мъж лъже. По-късно същия направил и пълни самопризнания. Оказало се, че дължи голяма сума пари на лихвари и това го принудило да инсценира грабежа и да прибере необходимите му левове. До настоящия момент 30-годишния мъж не е осъждан. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.  

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини