Перничани на протест в подкрепа за животните

„Днес рано сутринта ме “зарадваха” с поредната порция изхвърлени животни - майка с 6 малки…..Изхвърлени нощес в дъжда при кофите за боклук, в близост до пернишко училище..“, пише до нас Елица Енева от сдружението за защита на животните „Дай лапа“. Ето какво още казва тя в писмото си:

„Всеки, който се занимава с кучета знае, че това са изхвърлени животни, които са били домашни. Те остават там, където са хвърлени. Кученцата са по- малки от месец. Майката без проблем тръгва на повод, което означава, че до вчера е била вързана в нечий двор. Е, кажете уважаеми съграждани – ДОКОГА!? Кажете как да приберем всички, които изхвърляте?! Как може да намерим дом на едно , а да приютим още 7? Възможно ли е ние „кучкарите” дето според вас сме виновни за наличието на бездомни кучета, да носим цялата отговорност за цялата ваша безотговорност?!  Моля ви, кастрирайте домашните си любимци, ако искате да няма бездомни животни. Сигурна съм, че този престъпник дето е изхвърлил кучетата  най- много ще вика после :”Избийте всички бездомни животни”, а в същото време ще продължи да изхвърля своите по до болка познатия метод. Къде са контролните органи, които първи пищят, че трябва да се избиват? Какво направи Община Перник, за да спре тази практика, освен, че крие най- позорно цялата информация за дейността по ограничаване на кучешката популация? Аз вярвам, че българите са милостив народ, готов да помогне, но най- големия проблем е в липсата на контрол. Призоваваме всички перничани, съпричастни с дългогодишното беззаконие и безхаберие на мудни държавни и общински чиновници, да дойдат в петък на протест пред Министерски съвет в 13.00 часа да изразят своята подкрепа за животните. Основната цел на всички хора, които милеят за бездомните ни четирикраки приятели, е най- накрая да се осъществява контрол в държавата на всички собственици на домашни животни, да се създаде единна база данни и всеки новопридобил куче или коте да бъде длъжен да го регистрира и да плаща данъци за това, че е стопанин, освен ако не е кастрирано. Който откаже кастрация, да плаща много по- високи такси от сега съществуващите. Кастрирайте животните си, за да прекъснем този омагьосан кръг, в който се въртим години наред. Нека не даваме възможност на общински и държавни администрации да се подиграват с нас. И вие , които не обичате животните и всички, които ги обичат- решението е в нашите ръце…..

Министър Найденов ни обеща всички тези неща, че ще станат реалност….Четири години след влизане в сила на Закона за защита на животните нищо не се е променило. Няма единна база данни, няма преброяване, няма контрол, няма санкциониран, че е изхвърлил животното си. Когато пишем до Финансовото министерство за ревизия на дейността в Перник те връщат отговор до кмета на Перник г-жа Янакиева да си направи сама проверка. За нея естествено всичко си е наред и всичко е под контрол. Перник процъфтява. Време е някой да понесе отговорност за не един погубен човешки живот и за стотиците жертви – и от страна на хората и от страна на животните.

Ще цитирам една умна жена Милена Македонска, която от години наред се занимава с кастрация и намиране на дом на животни: „Когато ви се спука крана вие какво правите – първо изхвърляте водата или първо спирате теча? „Е нека не доказваме за пореден път, че сме луди или глупави и от години си изсипваме водата, пък никой не спира кранчето…“

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини