Оставка заради бездомните кучета. Неприета

Няма да приема оставката на г-жа Бояджийска, напротив, очаквам от нейния екип да работи още по-твърдо. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по bTV. Причината за подадената вчера оставка е случаят с проф. Ботьо Тачков, нападнат от глутница кучета на 28 март и починал в неделя във ВМA, уточниха от Столична община.

„Разбирам много добре г-жа Бояджийска и нейните мотиви. Тя прие изключително лично проблема с бездомните кучета, както и всички ние и така и трябва да бъде. Но искам да подчертая, че точно г-жа Бояджийска през последните две години предлагаше по-строги мерки за справяне с проблема и по този повод си навлече гнева на много от организациите за защита на животните”, каза Фандъкова.
Неправителствени организации вече настояха за оставката на Бояджийска заради нерешения проблем с бездомните кучета.

По думите на кмета обаче без нови мерки този проблем не само не може да се реши, а се задълбочава.
Премиерът Бойко Борисов също заяви, че причината за проблема е толерантното отношение към уличните четириноги и че всички, които са агресивни, трябва да бъдат подлагани на евтаназия.

Установяването на агресивност е изключително сложен въпрос. Аз обичам животните, аз не говоря за нехуманно отношение, каза още Фандъкова. Според нея е недопустимо агресивни кучета, глутници да остават на улицата.

Общината започва да строи нови приюти за кучета. Само с кастрация няма да се реши проблемът, категорична е Йорданка Фандъкова. Кучета непрекъснато се увеличават, домашни кучета продължават да се оставят на улицата.
Кучета може да се осиновяват, но само ако те се прибират у дома на осиновителя, а не да се оставят на улицата, без да има отговорност за поведението им, смята кметът.

Наредила съм да се увеличат екипите за залавяне на кучета, каза тя, но добави, че към тази работа няма интерес.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини