Моньор разби Левски

Миньор надви Левски с 1:0 в мач от 20-ия кръг на А група на стадион "Георги Аспарухов". Успехът бе исторически за жълто-черните, които спечелиха трите точки на стадион "Георги Аспарухов" за пръв път от 27 години насам.

Така "сините" пропуснаха възможността да оглавят класирането в шампионата, докато Миньор  стабилизира позициите си в средата на подреждането.

Столичани започнаха по-активно. Домакините владееха повече топката, но трудно преодоляваха солидната отбрана на съперника.

Перничани атакуваха в 40-ата минута, когато вратарят на Левски се превърна в герой за своите.  Милен Василев проби отдясно, пусна към Бибишков, чийто изстрел отблизо бе спасен като по чудо от младия страж.

След почивката двата тима започнаха да се дебнат и играта продължи двуостро, но плахата игра на Левски им коства гол.

Милен Василев вкара победния гол за перничани в 59-ата минута. Диамутен сгреши при овладяването на една топка отдясно, Том отне и пусна към Милен Василев, който от точката на дузпата прониза Пламен Илиев с точен удар - 0:1.

В 63-ата минута гостите пропуснаха отлична възможност да удвоят. След центриране от корнер от дясно и разбъркване в наказателното поле Николай Христозов шутира от въздуха от десетина метра, но над гредата.

Едва няколко минути минути по- късно Рамос центрира отдясно, Жуниньо засече отлично с глава и топката отиваше в мрежата на гостите, но Чворович се разтегна и изби в корнер.

"Левски" все пак стигна до гол в 87-ата минута. Пинто центрира отдясно и Йовов засече с глава в мрежата. Реферът Таско Тасков обаче отмени попадението заради засада.

Минута преди края резервата Симеон Райков беше изведен в ляво в наказателното поле, но ударът бе по диагонала беше спасен от Чворович.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини