ВУСИ обучава безплатно деца на загинали полицаи, предлага и преференции

    Деца на загинали полицаи и на други служители в системата на националната сигурност могат да се обучават безплатно във Висшето училище по сигурност и икономика /ВУСИ/. Това съобщиха на пресконференция в Хасково зам.-ректорът Иван Петров, Христо Чаушев –  PR и главен редактор на вестника на ВУСИ и Атанаска Тунтова – директор на квалификационните курсове и следдипломната квалификация.

    ВУСИ е правоприемник на Колежа по икономика и администрация (КИА) в Пловдив (ул. „Кукленско шосе“ 13), създаден през 2003 година. Преобразуването е от 2015 година, като има офис в Хасково на бул. „Стефан Стамболов“ 8 и в София – на ул. „Г. С. Раковски“ 108 (офис 105 в сградата на НТС).

    Частното учебно заведение предлага обучение в образователните степени бакалавър, магистър и доктор. Студентите се обучават в три професионални направления – „Национална сигурност“, „Икономика“ и „Администрация и управление“. Предлагат се различни форми на обучение – редовна, задочна и индивидуална. Таксите за бакалавърските и магистърските специалности са 900 лева. „Нашите такси са едни от най-ниските в сравнение с останалите частни висши учебни заведения“, казаха от ръководството на училището. Допълниха още, че предлагат обучение в модерна материална база с четири корпуса, голямa аула, шест аудитории, семинарни зали, специализирани кабинети, които непрекъснато се обновяват.

    „Сега в момента се оборудва едно виртуално стрелбище за направление „Национална сигурност“, което ще бъде максимално доближено до реалните условия, където нашите студенти, освен теоретичните знания, които получават, ще могат да придобиват и практически умения“, заяви г-н Иван Петров. Той подчерта още, че ВУСИ е с висока оценка за институционална акредитация, според която училището е в „топ 6“ на всички висши учебни заведения в България – държавни и частни.

    ВУСИ разширява възможностите като предоставя нови кандидат-струдентски преференции специално в направление „Национална сигурност“. Продължава безплатното обучение за деца на загинали служители на МВР, включително и деца сираци. До момента са обучени 18 души в неравностойно положение или лишени от родителски грижи. Безплатно са приети 7 деца на служители в МВР, загинали при изпълнение на служебния си дълг. Четирима вече са завършили, като двама от тях са от Хасковска област.

    Облекчения в семестриалните такси са предвидени и за други групи кандидат-студенти. Между 100 и 300 лева /11-33%/ е намалението на семестриалната такса за кандидат-студенти, чиито родител е работил минимум 5, 10 или 15 години в системата на сигурността. Облекчение има и за деца на пенсионирани родители от системата, както и за действащи полицаи с деца, но и за служители с по-малък стаж.

    Такива намаления на семестриалните такси са предвидени и за кандидат-студенти, които са действащи служители в системата на националната сигурност. Обучението е безплатно за един член от семейство, ако родител и дете, или двама родители учат заедно във ВУСИ.

    Ръководителят на квалификационното звено Атанаска Тунтова заяви, че ВУСИ дава възможност и за придобиване на допълнителна квалификация чрез курсове като „защита на личните данни“, „работа с класифицирана информация“, „вещо лице“.

    Повече информация може да намерите в сайта ВУСИ - vusi.bg или на телефон 0886096704 – Ваня Стоянова, отговаряща за офиса в Хасково.

    Източник: Haskovo.NET
    Последни новини