Паеля с миди и скариди

Паеля с миди и скариди

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Черупките на мидите се изтърквам много старателно от полепналите водорасли и песъчинки, след което се заливат с гореща вода, колкото да ги покрие и са варят само около 2-3 минути, докато се разтворят. Водата се изхвърля, а мидите са готови за паелята.

Загрейте 2 с.л. зехтин и запържете скаридите и нарязаното на парчета филе от треска. Овкусете със сол и черен пипер и когато са готови, ги прехвърлете в друг съд. В същия тиган налейте още 1-2 с.л. зехтин и запържете ситно нарязаните чушки и лук.

Когато омекнат, добавете пресования чесън и ориза. Налейте виното и разбъркайте много добре. Шафранът се разтваря в пилешкия бульон.

Когато виното напълно се поеме от ориза, започва да се долива по малко от бульона с шафран. Оставя се ориза да го попие и дейстието се повтаря, докато не се изчерпат 3/4 от бульона.

Време е да добавим мидите, скаридите и рибата. Заливаме с останалата 1/2 бульон, завиваме с алуминиево фолио и печем около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна. След изваждане не бързаме да отстраняваме фолиото, а го оставяме още 10-има минути за да се поемат добре соковете.

Готовата паеля се напръсква с лимонов сок и се поднася.

Източник: gotvach.bg

Последни новини