Торта Карла с карамелен крем

Торта Карла с карамелен крем

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта до побеляване. Добавете разтопения шоколад, лимоновата кора и сока от 1/2 лимон, галетата, брашното, бакпулмера, смлените бадеми и разбъркайте до хомогенност. Разбийте белтъците на сняг и внимателно ги разбъркайте с останалата смес.

Изсипете сместа в тава, застлана с намазнена хартия за печене и сложете да се изпече в умерена фурна до готовност. Готовият тортен блат се охлажда и се разделя на 2 отделни. Ако искате да се получи голяма торта, пригответе още една такава доза, за да станат 4 блата.

Накиснете предварително стафидите в рома. Жълтъците за крема разбийте с 1 с.л. от захарта до побеляване и разредете сместа с чаша от прясното мляко. В тенджерка изсипете останалата захар да се карамелизира и постепенно разредете с 100 мл прясно мляко, предварително затоплено. Бъркайте докато се карамелизира и започнете да прибавяте останалото затоплено мляко на малки порции.

Щом всичко се хомогенизира, при непрекъснато бъркане добавете и яйчената смес. Накрая сгъстете крема с нишесте, разтворено във вода. Бъркайте, докато се сгъсти. Оставете карамеления крем да се охлади, след което го разбъркайте с разбитите на сняг белтъци.

Слепете блатовете с крема, като между тях ръсите от накиснатите в ром стафиди. Отгоре намажете тортата обилно с крем и украсете с натрошени орехи или бисквити.

Източник: gotvach.bg

Последни новини