Общинските съветници в Перник против спирането на ТЕЦ-а

С декларация общинския съвет в Перник се обяви против спирането на  ТЕЦ-а от 15-ти април 2012-та година.

„Намерението на министерство на околната среда и водите да нареди спирането на ТЕЦ-а от 15-ти април 2012-та година, не отчита реалността и интересите на гражданите на община Перник”, заявяват съветниците в декларацията си до всички висши инстанции в държавата.

Те призовават да се преценят икономическите и социалните последици от спирането на единствения работещ на гориво въглища парогенератор в ТЕЦ-а.

„Съобразяваме се и с предприетите през последните осем месеца спешни мерки за изграждане на сероочистна инсталация. Настояваме за вземането на отговорно решение, което ще гарантира нормалното функциониране на общината”, допълват в декларацията си общинските съветници в Перник.

На минало заседание на ОбС изпълнителният директор на „Топлофикация” Стойчо Василев, който е общински съветник и зам.- председател на ОбС, прочете обръщение от името на ръководството, адресирано до министър председателя, президента и депутати. В него той посочи и част от негативните последствия от спирането на ТЕЦ-а. Сред тях са освобождаването на около 400 работници, проблеми в болничните заведения и детските градини, които се отопляват по този начин, както и трудности за гражданите на Перник.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини