Протестиращи срещу непочистените улици посрещнаха корейския посланик със свирка

Със свирки и сирена протестираха днес перничани срещу непочистените улици пред сградата на общината.
С табелки „Протестирам срещу непочистените улици в Перник и снежна топка пред входа на общината перничани днес показаха недоволството си от обстановката в града.
„При тази зимна обстановка на тотално непочистени улици е необходимо да се криминализира бездействието на лицата и институциите, които отговарят за снегопочистването на Перник!Непочистването на града от сняг е предпоставка не просто за ПТП; Това е опит предумишлено убийство на цял един град! Такава зловеща пътна обстановка трудно може да се постигне освен чрез безотговорността, лакомията и непукизма на тези, които ни управляват!“, пише  на стената на събитието във фейсбук.
Въпреки че в социалната мрежа участие заявха около 60 души, реално на протеста присъстваха около 10. „Въпреки това вдигнахме шум за 100“, коментираха те.

„Последователи има, но те са във фейсбук. Обичат да стоят на топло вкъщи и да кликват „харесва ми“. Докато обаче тете не разберат, че ние гражданите на Перник сме хората, които можем да променим положението в града, нещата ще са по този начин“, коментира организаторът на протеста Вихрен Матев. Малко по- късно към протеста се присъедини и общинският съветник Милан Миланов.

Намеси се и полицията. Оказа е, че те са предупреденим, че протестът ще се състои пред сградата на историческия музей. Матев обаче им показа документ, с който уведомява кмета, че протестът ще е на входа на общината.

Междувременно докато групата протестираше в общината влезе гостуващият посланик на Северна Корея.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини