Оприличиха протеста вчера с футболен мач

„Абе то това футболен мач ли е било, или протест, понякога се чудя, защо не ходя на протест и сигурно е заради такива простотии, нямам думи направо (Филип Григоров)”. Това е един от коментарите в социалната мрежа фейсбук по повод публикацията на perunik.com с кадри от протеста в памет на Мирослава вчера.

Голяма част от потребителите оприличават поведението на младежите като на футболен мач. Според един от коментарите действията на протестиращите са опорочили идеята да се търси справедливост за смъртта на убитото момиче.

„Божеееее къде отиде поколението , на което най- скандалната проява беше да слуша Бийтълс?! Има прекрасни млади деца, но заради една шепа шумни лумпени просто не могат да изпъкнат. Опорочават всяка една благородна проява. Това не е протест - това е все едно са отишли на мач- с нищо сигурно не се различава поведението им. Те нямат уважение към нищо”, коментира Елица Енева. По думите й вината е комплексна, и в учителите , и в родителите.
 „За кой ли път се демонстрира българския феномен - едно благородно дело да се опошли от група маргинали и лумпени!:, гласи коментарът на общинският съветник Сашо Диманов.

„Защо не потърсим вината в себе си?”, пише Евгения Матева, която от своя страна смята, че трябва да се потърси и причината за поведението на младежите от протеста.
„Нека не се сърдим на децата за това, което са! Нека се замислим защо са такива? Защо не потърсим вината в себе си? За жалост- това е бъдещето на България............”, допълва тя.

Според друг потребител, Борянка Велинова, всеки родител трябва да се замисли над това, което се случва сега. „Днешният ден е ден на протест в памет на някой или изучаване на политиците педераси , курви и т.н. Мен лично ме е страх на къде отива това поколение”, пише тя.

Психологът Аделина Иванова коментира поведението на младежите по следния начин: „Детето се въвежда в езика от възрастния, това е неговата мисия, както и това-да социализира детето.Как бяха въведени тези деца в света на символичното, тоест езика и това, да общуваш с и чрез него?Няма такова нещо и за това тези деца са в света на реалното, на грубото реално което не могат да си преведат на този език, та макар и роден.Те разполагат с това, което имат.Агресията започва там-където думите не достигат.Ако ние все пак разполагаме с някакъв инструментариум за справяне-при тях го няма.Все пак са излезнали, все пак.Дават знаците така както могат.”

Сходно е и мнението на друг потребител, който пише: „Не веднъж съм взимал отношение към темата "нашите деца". Не разбирате ли, че те копират нас. Каквито мизерници сме ние, такива ще са и те. Като сложим и мерудията на улицата резултата става плачевен. Да се сърдим, че някой е такъв както е възпитан е контрапродуктивно. Той няма как да бъде друг. Всички вкупом сме виновни децата ни да са такива. В техния речник са заложени набора от думи и словосъчетания от нашия речник. Техните действия копират нашите действия. Те се учат от нас и довършват "образованието" си на улицата. Кой да им каже и научи че има други морални ценности. Те разбират свободата така. Да излязат на улицата и свободно да...псуват. Кой им каза какво е свободата? Ние родителите, училището, властта? Кой? Прав си Матьо, че това е нашия срам. Ние си отгледахме чудовища. Те са наш продукт. Сега няма как да се разграничим и избягаме от тях.”

„Не са виновни те, а всички ние, дето коментираме на топло и се правим на "активно гражданско общество", докато те скандират каквото им скимне при минус 10 градуса студ!”, коментира Анелия Скримова.

Вижте още от коментарите по темата на : https://www.facebook.com/groups/jasen84/

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини