Агенцията за закрила на детето отсече: Родителите сами завели децата си на първа копка в Тева!

Според Агенцията за закрила на детето - две майки са родили всичките тези деца

В редакцията на perunik.com се получи писмо от Зам. председателя на Държавната агенция за закрила на детето, Калин Каменов, във връзка с подаден сигнал от родител за участие на деца в провеждане на политическо мероприятие - първа копка за новата детска градина в кв. Тева! Подробности за събитието и сигнала можете да намерите тук

Според Г-н Каменов - поради голямата обществена значимост на събитието - родителите сами настояли да заведат децата си на това мероприятие, отзовавайки се на покана, която Община Перник разпространила чрез медиите! Децата, посетили събитието били на възраст от 5-6 години и същите "не се нуждаели от следобеден сън"! Освен това - децата били придружени на събитието от своите родители.

В заключение Г-н Каменов благодари за сигнала, като казва: "Уверявам Ви, че Държавната агенцията за закрила на детето предприема всички необходими действия в рамките на своята компетентност, с които да бъдат защитени по най-добър начин правата и законните интереси на децата!"

Коментар:

Perunik.com не може да се съгласи с мнението на тази държавна агенция поради няколко причини:

  1. След направена от нас проверка се оказа, че Община Перник не е публикувала никаква покана за това събитие в нито един пернишки вестник или сайт! Такава покана не открихме и на сайта на Община Перник!
  2. В архива от снимки, който можете да видите към тази публикация се виждат само 2 (двама) родители, а останалите възрастни са учители от детската градина в кв. Тева! Двамата родители не може да са родили всичките деца от снимките, както Г-н Каменов се опитва да ни убеди!
  3. Държавната агенция за закрила на детето не е изпратила свой представител да разследва случая, а се е задоволила да изпрати писма до началникът на РИО Перник - Ваня Коконова и до Илинка Никифорова – бивш директор на дирекция „Образование и култура“ в Община Перник, а понастящем - Зам кмет на общината. С писмото си агенцията ги моли те самите да изпратят информация дали са били спазени изискванията на Закона за закрила на детето! Тоест - организаторите и вдъхновителите на това събитие са били натоварени със задачата да се саморазследват и евентуално - самонакажат след като сами намерят достатъчно доказателства за собствените си нарушения и вина!

Можем да продължим да изреждаме списъка на абсурдите и допълнителните въпроси, които поставя това писмо, но ще спрем до тук! Ясно е, че "Гарван-гарвану око не вади"! Оказва се, че проблемът за спасяването на давещите се е проблем на самите давещи се, както сполучливо се е изразил героят на Илф и Петров, Остап Бендер!

Независимо от всичко - perunik.com няма да спре до тук! Кому е нужна агенция, която отказва да върши възложената и по закон работа и само замазва очите на хората с непроверени и лесно опровержими данни и обстоятелства? Тази агенция има бюджет и кадрови ресурс, който би трябвало да е в услуга, а не във вреда на децата ни!

Поради всички тези причини - perunik.com ще отнесе сигнала за работата на Агенцията за закрила на детето до Дирекция "Главен инспекторат" при Mинистерския съвет на Република България!

 

 

Официалният отговор от агенцията по случая
Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини