Алкохолизирани украински мечки отиват в център за рехабилитация

Мечки правят шоу по бензиностанциите из цяла Украйна

Петгодишната мечка Роза е родена в зоопарк, след което е откупена от бизнесмен и е прекарала почти целия си живот в тясна клетка в крайпътен хотел в околностите на гр. Виниця. Подобно на Роза, повечето отглеждани в плен мечки живеят при изключително лоши условия. Някои от тях са принуждавани да пият водка и да изнасят представления по хотели и ресторанти. Мечки могат да бъдат видяни заедно с техните стопани да правят шоу на преминаващите хора по бензиностанциите из цяла Украйна.

Роза е първата спасена от плен мечка беше транспортирана до парка от екип на „Четири лапи”, съставен предимно от специалисти от българския Парк за танцуващи мечки край Белица. 

Линейка за мечки ще транспортира до Национален парк “Синевир" 80 животни през следващите месеци, за да бъдат спасени. Ще бъдат осигурени и необходимото медицинско оборудване и лекарства, както и обучение на персонала и помощ при спасяването на конфискувани от властите мечки. Това става възможно след подписването на споразумения за сътрудничество и партньорство между „Четири лапи” и властите в Украйна за прекратяване на страданията на мечките в страната. “Центърът за рехабилитация на кафяви мечки” е в Националния парк “Синевир” в Карпатските планини в югозападната част на страната. Паркът бе официално открит от Министъра на околната среда на Украйна Микола Злочевски, който през м. август обяви налагането на забрана върху притежаването на мечки от частни лица в страната.

Специалисти от българския Парк за танцуващи мечки край Белица спасяват Роза
През следващите месеци 90 мецани ще бъдат спасени от страданията им
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини