Съпругата на Том Ханкс снима тайно в Смолян

Съпругата на звездата от Холивуд Том Ханкс Рита Уилсън била в Смолян миналата седмица заедно с екип на американската телевизия NBС, пише otzvuk.net.

NBS снима филм, свързан с корените на Рита, чийто баща - Алън Уилсън, е от Смолян. Екипът и знаменитата актриса са посетили общината, където са снимали регистрите, проучвайки неговото минало. Общинските служители, които са съдействали на Рита Уилсън и NBС, отказаха подробности, тъй като са подписали декларации за конфиденциалност с телевизията. Те можели да говорят едва след като NBS излъчи филма за Уилсън.

Рожденото име на Рита Уилсън е Маргарита Ибрахимов. Родена е на 26 октомври 1956 г. в Лос Анджелис, Калифорния. Нейният баща Алън Уилсън (Хасан Ибрахимов) е българин мюсюлманин от Смолян.

Алън почина миналата година на 89-годишна възраст. Последното желание на родопчанина е на поклонението му в Лос Анджелис в православен храм българска каба гайда да свири родопска мелодия. Бай Асен, както свойски го наричали българите в Лос Анджелис, посетил тайно България и Смолян преди две години. Медиите не разбраха, че тъстът на Том Ханкс е бил в родопския град.

Рита Уилсън, която е православна християнка, афишира повече гръцкия си произход. Тя има десетки роли в киното, но нейният гвоздей е филмът “Моята голяма гръцка сватба”, на който тя е продуцент и е най-касовата независима продукция на всички времена.

Бай Хасан е човекът, който е живял десетилетия сред звездите на Холивуд, но не забрави България. Като гост на Опра Унфри й казал: “Стига сте говорили за Унгария, Чехия, Полша. Толкова много им дадохте. Има една страна, която е най-великата, с най-чувствителния народ – България, страна, която вие през цялото време не разпознавате, стига сте й бъркали столицата.”

Последните му думи са били за най-близките му хора, които е оставил на българска земя.

Той е и прототип на бай Юнал от сериала "Седем часа разлика".

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини