Агенция за закрила на детето потърси правата на децата, участвали в първата копка на детската градина в Тева“

„Спазени ли са всички изисквания, необходими за организираното извеждане на децата от детската градина и участието им в мероприятието на община Перник“, гласи запитването изпратено от Държавната агенция за закрила на детето до началникът на РИО Перник Ваня Коконова и до Илинка Никифорова – директор на дирекция „Образование и култура“ в Община Перник.

„В Държавната агенция за закрила на детето постъпи сигнал по електронната поща относно участието на деца от детска градина, в мероприятие организирано от община Перник – първа копка за нова детска градина в кв. Тева. Децата са присъствали на събитието по време на полагащия им се следобеден сън“, пишат в писмото си от агенцията.

Изпратен е и приложен сигналът за участието на децата в мероприятието на общината.

„Моля да ми изпратите информация, спазени ли са всички изисквания, необходими за организираното извеждане на децата от детската градина и участието им в мероприятието на община Перник“, изискват още от агенцията като информация от РИО и общината.

Преди дни беше първата копка на детската градина в Тева. На мероприятието участваха и малчугани от детската градина в квартала, които изпяха и няколко детски песни. По това време обаче хлапетата трябваше да са в креватчетата си за полагащия им се по право следобеден сън.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини