Проблеми с батерията на iPhone 4S

Ако сте фен на технологичния гигант Apple или следите пазара на смартфони, със сигурност си спомняте т.нар. "Антена Гейт" при излизането на iPhone 4. Малко след премиерата на устройството се оказа, че някои от апаратите мистериозно губят връзка с мрежата на мобилния оператор, когато потребителят ги държи в ръка. Бъгът шеговито беше наречен Death Grip по аналогия със специалното умение на героя от "Междузвездни войни" Дарт Вейдър, с което той душеше враговете си от разстояние. Причината за проблема се оказа дефект в антената на смартфона, който впоследствие беше отстранен.

В момента историята е на път да се повтори като фарс и с новия iPhone 4S. Този път ахилесовата пета на на устройството е батерията, която по неясна причина се изчерпва с рекордна скорост.

За първи път сериозният бъг бе оповестен в материал на британския вестник The Guardian. Според публикацията инженери на Apple са започнали да се свързват директно с потребители, които са се оплакали от подобен проблем. Служителите на компанията са ги разпитвали подробно как точно използват своя нов смартфон и дори са ги помолили да инсталират на устройството си специален софтуер, чрез който да съберат повече информация по въпроса.

Иначе фактите по темата са оскъдни: различни хора са се оплакали, че зарядът в батерията намалява с около 10% на час, дори когато устройството е в покой и с изключени функции като гласовия асистент Siri и услуги, базирани на местоположението.

За момента Apple не дава никакво обяснение или коментар по темата. Не се знае какви са мащабите на проблема, дали е хардуерен, софтуерен или свързан с някоя мобилна услуга. Според проверка на технологичния блог Gizmodo в официалния форум на Apple вече има хиляди публикации по темата, които са прочетени над 100 хил. пъти.

Според последната публикация на The Guardian по темата виновник за проблема с батерията е бъг в геолокационните услуги на операционната система iOS 5, инсталирана на iPhone 4S. Gizmodo обаче поставя това под съмнение, защото подобен проблем не се наблюдава при инсталация на iOS 5 на по-стари смартфони на Apple.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини