Младите хора в Смолян искат избори всяка година

Всяка година да има избори и така както се обещава, пък и толкоз улици се строят, и асфалтират, че ако вотът е ежегоден ще станем държавата с най-добрата инфраструктура.

Така младите хора от Смолян горчиво се шегуват с предизборната кампания за местна власт на срещите с кандидатите на ВМРО-БНД в града.

Кандидатите за общински съветници на ВМРО направиха редица предизборни срещи, за да чуят проблемите на младите хора, както и предложенията им за по-добър живот.

Общежитията в града са поне 2-3 пъти по-скъпи от тези в големите градове с университетски град или комплекс общежития. Това го споделят всички учащи млади висшисти в Смолян, обобщи водачът на листата на ВМРО-БНД Екатерина Гаджева.

Тя и колегите й „Войводи” са убедени, че това е тема, която трябва да се подложи на сериозна дискусия в следващия общински съвет, който ще бъде избран само след два дни. Младите хора разказаха, че им се налага да наемат евтини квартири в покрайнините на града, за да могат да издържат на цените на наемите. Крайните части обаче на Смолян са с лоши улици, нямат асфалт или е изкъртен, а транспортът и осветлението са лукс, оплакали се още студентите от родопския град.

Огромен проблем според тях е и липсата на спортни съоръжения и басейн в града, обобщават кандидатите за бъдещия общински съвет на ВМРО- БНД Костадин Кабасанов, който е студент и Илко Армянов.

Ако пък решат младите да отидат на излет или планински туризъм, трябва да изберат по-евтин вариант за нощувка, защото хотелите, са за друг портфейл туристи.

Хижите обаче са западнали и с лоши условия, общи санитарни възли и липса на баня.

Туристическите пътеки са мръсни и неподдържани, алармирали още младежите.

„Това е качеството, което ни се предлага на нас, младите”, са част от горчивите изводи на хората под 30г.  Смолянските войводи, са убедени, че ако бъдещият местен парламент работи единно, може да намери решение на тези проблеми, касаещи и други възрастови групи но обществото.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини