Известни новинарски сайтове за Перник лъжат за рейтинг и брой посещения

Известни сайтове с новини за Перник, наскоро превърнали се в платформа за предизборна реклама и агитация, най-безсрамно лъжат за рейтинга си, базиран на броя na посещенията им в Интернет! Това твърди в свой анализ известният пернишки сайт ipernik.com.

Според анализа им - сайта zapernik.com чрез излизащия от употреба и загубил авторитета си български брояч TYXO посочва oт 6000 до 16000 посещения на ден, което месечно би означавло около 300000. В същото време Google AdPlanner (http://www.google.com/adplanner) - международно реномирана оценяваща трафика система, която набира информация по свои обективни канали, посочва 83000 посещения месечно или само 2766 уникални посещения на ден. т.е. от 2 до 5 пъти по-малко от официално обявените!

Може би това е и причината zapernik.com, като част от Медия груп 24 ООД да са единствения сайт, за който няма предоставени данни от престижната рейтингова агенция Nielsen на сайта им! Много е вероятно също огромен дял от този трафик да е вътрешен трафик - напомпан от останалите сайтове в групата - Пловдив, Варна, Бургас и Русе, което разводнява аудиторията.

PernikToday.net след отделянето им от ipernik.com са паднали според статистиката на Google AdPlanner на 15000 уникални посетителя на месец или скромните 500 потребителя на ден!

PernikMedia.net Google.com/AdPlanner няма достатъчно данни

Pernik.ORG Google adplanner дава стойност от 12000 уникални посещения месечно или 400 посещения дневно.

iPernik.com Публикуваме за пръв път статистика от днес само за сайтовете които са от домейна iPernik, като общата статистика за тези сайтове за изминалия месец е 64702или 2156 уникални посещения на ден.

В анализа за състоянието на медийния пазар в Перник също е посочено, че повечето от изброените по-горе медии не са изпълнили някои от задълженията си преди изборите като не са регистрирали цените си за отразяване на предизборната кампания в РИК. Единствената медия, която е направила това (ipernik.com) - досега не е била потърсена от нито един рекламодател!

Анализа е интересен и занимателен, защото дава представа за размера на манипулацията, злоупотребата с читателско доверие и механизма на измамата, които известни електронни медии за Перник упражняват върху нас и то не само по време на предизборната борба.

Пълният текст на анализа можете да прочетете тук: http://www.ipernik.com/novini/kriminale/kupuvaneto-i-prodavaneto-na-mediyno-vliyanie-e-prestplenie

Източник: ipernik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини