Българин в ТОП20 на най-добрите пицари в света

38-годишен варненец разби мита, че най-вкусните пици се правят в Италия. Радостин Кирязов е единственият българин с италианска диплома за майстор пицар и единственият чужденец, класиран сред първите 20 най-добри пицари в света, съобщава Нова телевизия.

За опитите в правене на пица няма по-подходящ разказвач от Радостин, който започнал да прави пици преди 15 години на остров Сардиния по покана на зет му.

Да прави пици толкова се харесало на Радо, че успял да вземе италианска диплома за майстор пицар. Българинът се оказал толкова добър пицар, че никой в Италия не вярвал, че не е италианец. И докато майсторите от Ботуша се усетят, Радо спечелил трето място сред пицарите в Европа.

"На световното първенство тази година бяха 600 участника, 20 държави, аз се класирах 8-ми в света, като в първата 20-ица всички са италианци - от Неапол, от Рим", разказва Радостин.

Той обаче избрал да сбъдне мечтата си за собствен ресторант в България и да радва с пиците си не италианците, а българите.

Сред почитателите на майстор Радо има дори министри - външният на Италия и оказва се - вътрешният на България. Най-любими клиенти на майстора пицар са децата.

За да докаже колко са добри българите в правенето на пица, Радо е основал Българска асоциация на пицарите и през септември организира във Варна международно състезание и кани всички да се изявят.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини