Протест срещу цените на горивата отново вдигна Перник на крак

"Единомислие" между цените на дизела и бензина

Перник отново бе събуден от следобедната си дрямка!

Поредният протест срещу високите цени на горивата, организиран от активисти във Фейсбук, бе проведен дне с в Перник! Точно в 17:00 ч. около трийсетина автомобила потеглиха от паркинга зад Минната дирекция и дефилираха с включени клаксони и аварийни светлини по улиците на града! Като граждани в протеста се включиха гражданският кандидат за кмет, подкрепен от партия "Другата България" Вихрен Матев и бившия зам. председател на Общинския съвет , зам кмет на Перник и настоящ председател на гражданското сдружение "Патриотично обединение "Нова левица" Милан Миланов.

Към протестната автомобилна колона от центъра на Перник по вътрешно градската магистрала до квартал "Църква" се включиха още много недоволни шофьори. Пешаходци също подкрепяха протеста с жестове на явно одобрение!

С надписи: "Протест", "СИЛА", с логото на кампанията за гражданско недоволство и с българското знаме, автомобилната колона, озвучена с надути клаксони, премина и през улица "Благой Гебрев" в квартал "Изток" по обратния път към центъра на града до руския битак.

Това е шестият протест, организиран от Гражданското сдружение "Сила", който събира хората срещу монополизирането на пазара на горивата.

Сред мотивите за провеждане на гражданския протест са и необосновано покачващите се цени на горивата и достигането им до рекордни стойности на дребно. Колони от автомобили преминават също през Благоевград, Велико Търново, Габрово, Севлиево, Горна Оряховица, Елена, София, Пловдив, Самоков, Велинград.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини