НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ, ПРИЯТЕЛИ!

По последни данни на Българска Народна Банка българските емигранти имат сериозен принос за бюджетите на домакинствата в страната.

Само през месец май 2011 са преведени 77,4 млн. евро на роднини в страната. Това е абсолютен рекорд от 2004 г. насам. Общата преведена сума от началото на годината е 335,7 млн. евро. За цялата 2010 г. в семейните бюджети на българите са влезли 759 млн. евро.

Какво означава това? Не е ли очевидно - българите в чужбина са най-големите инвеститори в държавата! Истинската сила, която поддържа България жива не е нейната икономика, нито "кадърните" политици, нито Министър Дянков, а Българската емиграция.

Но не всичко е пари, приятели! Колкото и да подкрепяте роднините и родината си с пари, вие не променяте статуквото, а то е, че държавата толерира и репродуцира един и същ политически модел, едни и същи политици, зад които стоят крупни финансови интереси, а обикновените хора, нашите майки, бащи, баби, дядовци и роднини плащат цената на прехода. И ще има да я плащат още дълги години...

По данни от последния доклад за емиграцията на Световната банка, зад граница има 1,2 млн. работещи българи или 16% от населението на страната ни. Тези хора имат нужда от вяра в доброто, от обединение, от единомислие...тогава и парите, които печелят с честен труд и пот ще имат смисъл!

Досегашните политически партии повече не могат да представляват нито българите живеещи в България, а още по-малко тези, които са извън България. Сега повече от всякога България има нужда от ДРУГИ действия, не от тъжни статистики, нито от оптимистични прогнози, а от действия! България има нужда да бъде ДРУГА!

Подкрепете политическа партия Другата България! Гласувайте за нас наесен!

Ваш,

Божидар Томалевски

ПП "Другата България"

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини