ПП Другата България издига Вихрен Матев за кмет на Перник

Вихрен Матев със съпругата си Евгения

Вихрен Матев е номинацията на ПП "Другата България" за кметската надпревара наесен, съобщи Г-н Тихомир Тихомиров, заместник регионален представител на партията в Перник!

Знаете, че в съответствие с политиката на ПП "Другата България", ние дадохме възможност на граждани, които не са членове на партията ни да докажат пред нас, че имат свежи идеи за управлението на съответното населено място и след оценка на техните качества - да бъдат издигани за кметове и общински съветници, заяви Тихомиров. Кандидатурата на Вихрен Матев изпъкна сред другите желаещи да заемат този пост главно с активната му позиция в обществото, дългогодишният му стаж като IT специалист в чужбина, както и с успеха на спечеленото от него дело срещу общината, с което се премахна незаконно въведената "Синя Зона".

Тихомиров заяви също, че ПП "Другата България" би подкрепила всеки гражданин на Перник и областта, който иска да вземе участие в управлението на града и селата от региона! Стига съответният гражданин да покаже експертна подготовка в професионален план, желание за работа  и висок морал! Последното качество явно е било в дефицит за различните управления на гр. Перник през последните 20 години, заяви той.

Г-н Матев благодари за оказаното му доверие и направи кратък анализ на политическата обстановка в Перник преди изборите: "На миналите избори обществото бе поставено пред "избор": - дали да избере по-малкото или по-голямото зло! На тези избори гражданите на Перник отново ще бъдат изправени пред избор! Избор между две злини. Да избираш между злини - всъщност не е никакъв избор! ГЕРБ, за съжаление не показаха с нищо, че искат да възвърнат чувството за справедливост у гражданите на Перник. С това те не изпълниха собствената си програма. С поведението си те се държат по-скоро като партньор, а не като опозиция на БСП! ГЕРБ не може да е алтернатива на сегашното управление, защото по нищо не се различава от него! А на гражданите на Перник им трябва алтернатива! И тази алтернатива са самите граждани, подкрепени от ПП "Другата България"! Крайно време е да вземат града си в свои ръце! Те са достатъчно подготвени за това!"

Кой е Вихрен Матев:

Роден на 04 Май 1961 г. Средното си образование завършва в гр. Перник с отличен успех! През 1979 г. е приет във Висшето военно-въздушно училище в гр. Долна Митрополия, където завършва щабният профил с гражданска специалност "Икономика на въздушният транспорт". Служи в българските ВВС до 1990 г., когато напуска армията и започва работа в БГА "Балкан".

През 1987 г. е приет в СУ "Климент Охридски", където завършва второто си висше образование по специалността "Информатика" към Факултета по математика и информатика. От 1997 г. насам работи на различни длъжности в областта на информационните технологии в държави като Южноафриканската република, Либия, Обединени Арабски Емирства, Египет, Обединеното кралство и Германия. В края на 1998 г. получава награда за "Най-продуктивен IT специалист на годината" от агенцията "PAG" в Йоханесбург, ЮАР.

Някои от фирмите, в които е работил като контрактор са SAP, Informix, Panasonic, LANMark, Vircom, McEnzie Auditing Group, Technicare, Investec, South African Breweries, Trubok Clothing, TR Services, The Promotions People, South African Products, Sentry Security и др.

Фирмата, в която е работил най-дълго (от 1998 г.) е Американската HALLIBURTON, където последно е заемал длъжността "IT Мениджър".

Знае писмено и говоримо английски и руски език. Има базови познания по арабски език.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини