Янакиева обеща само преди година: - 7-километров парк създава община Перник

Несбъдната мечта...

На 17.02.2010 г. медиите в Перник отразиха следното обещание на кмета, Г-жа Росица Янакиева:

Община Перник предвижда изграждането на 7-километрова паркова зона по течението на река Струма.

Това съобщи за радио Фокус кметът на Общината Росица Янакиева. Идеята е заложена в проект, представен наскоро по оперативна програма "Регионално развитие" и се нарича "Река Струма като основен фактор за социално интергриране на населението в Перник".

При положителен развой, след около две години Перник ще се сдобие с красива паркова зона, обхващаща района от централния градски парк до парка в кв. Изток, разположен покрай улица "Благой Гебрев". 6 302 000 лева ще бъдат инвестирани в изграждане на детски площадки и места за отдих през свободното време и рекреация на перничани.

Обединяващият елемент е река Струма, по поречието на която ще бъдат разположени уютни кътове за отмора. Предвидена и велоалея, която в момента липсва на перничани. По думите на заместник-кмета арх. Михаил Михайлов, този проект е отворен и ще може много лесно да се надгражда. Предвидено е и изграждането на площадки за деца с увреждания. За незрящи малгугани ще има играчки с Брайловата система, както и такива в помощ на деца с увреден двигателен апарат. Специално внимание ще бъде отделено на достъпната архитектурна среда. 5% от стойността на проекта или 315 000 лева ще бъдат вложени в система за видеонаблюдение.

Коментар:

Разбира се - идеята за такъв парк с велоалея е отлична! Това, което прави впечатление, обаче е, че докато не се повдигне въпроса в медиите - никой не обяснява защо някой проект на общината не се е случил! За разлика от други проекти, за които се тръби наляво и надясно...

Както стана ясно - този проект за парка не се е случил поради отказ от финансиране. Каква е причината, обаче, широко рекламираният проект за Бизнес парк да се отчита като успешен при положение, че бизнес парк няма - още никой не знае!

Източник: ipernik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини