Борисов е юнак срещу триглавата ламя - Станишев, Доган и Костов

Свидетели сме на появата на нова тройна коалиция - Станишев, Доган и Костов, която може да бъде сравнена с триглавата ламя, която тормози отрудените български граждани. И се появява българският юнак, който всички тачат, уважават и обичат, който с един замах отсича трите глави на тази ламя.

Това заяви в интервю пред „Фокус” зам.-председателката на Парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосва по повод внесените днес мотиви за вот на недоверие към кабинета на Бойко Борисов.

По повод един от мотивите на опозицията - нападките срещу съда, Фидосова заяви: „Направи ми впечатление изречението относно това, че има война между институциите на изпълнителната и съдебната власт. Инсценират се непрекъснато скандали отвън от стожерите от тази тройна опозиция, една от главите на ламята – г-н Костов е проводникът на тези инсценирани отвън скандали, с които се цели създаване на напрежение в самата съдебна власт, напрежение между нея и изпълнителната власт, оставяне на погрешни впечатления у нашите партньори от ЕК”.

Тя защити Борисов и от обвиненията на ДПС и БСП към премиера за еднолично управление.

"Премиерът прие еднолично отговорността да ръководи страната и да носи цялата отговорност за това във всеки сектор на обществено-икономическия живот. Може би това са имали предвид колегите от опозицията, когато в своите мотиви говорят за установен едноличен режим на управление", обясни депутатката.

„Аз мисля, че тези хора забравиха, че на 5 юли 2009 г. българските граждани дадоха своя вот на доверие на ГЕРБ, на премиера Борисов, който пое кормилото на управление на страната и състави правителство на малцинството и то в една много тежка не само за България, но в световен мащаб световно-икономическа и финансова криза, ясно осъзнавайки какви трудности предстоят пред ГЕРБ, пред него като министър-председател", каза още Фидосова.

Тя заяви, че за нея е странен мотивът на опозицията за провал в системата на сигурността, за която премиерът бил направил много.

"Нека да си спомним, ние какво заварихме, когато дойдохме на власт. Заварихме множество поръчкови убийства, отвличания, кадруване и в съдебната система. Тези хора забравиха, че ние поехме този ангажимент и отговорност и две години вече премиерът изпълнява тази програма, която приехме от ГЕРБ, която стана в последствие и програма на правителство”, изтъкна депутатката.

Самият Бойко Борисов заяви още миналата седмица, че няма да присъства нито на обсъждането, нито на гласуването на вота на недоверие в парламента, което се очаква да стане в четвъртък и петък.

"Няма да отида, защото няма отговорна политическа класа. Аз не виждам абсолютно за необходимо да ходя и да ги слушам. Ще свърша някоя и друга работа", каза премиерът, който не уважи депутатите и на миналия вот на недоверие.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини