Общината крие за неосъществените си проекти. Екзекутира свободното слово във Фейсбук

Както сайта perunik.com първи съобщи - ПР-а на Община Перник, Г-жа Ани Скримова обеща преди повече от седмица, че кмета на общината, Г-жа Росица Янакиева ще даде пресконференция за да обясни на Пернишката общественост на каъв етап се намират различни, все още неизпълнени общински проекти! Същите бяха широко рекламирани от Г-жа Янакиева с обещани конкретни срокове за тяхното изпълнение.

Проектите, за които се интересувахме бяха: Съвместният проект с бизнесмени от Южна Корея за Бизнес парка в кв. "Левски"; 7-километровият парк с велоалея, който трябваше да свърже квартал "Изток" с центъра на града ни; Проекта за възстановяване на изоставени индустриални зони ReTina; Проекта за видеонаблюдение; Проекта за саниране на определени сгради на територията на общината и др.

Обещанието на Г-жа Скримова бе, че ще има официална пресконференция, която ще отнеме около 2 часа, тъй като щяло да бъде представено всичко - проект по проект. Съответно - щяло да има и официално съобщение за деня и часа.

Както и сами можете да се досетите - нищо от обещаното не се случи през изтеклата седмица! Каква е причината? Можем само да гадаем! Г-жа Скримова не си даде труда да ни информира.

Затова пък се случиха доста други странни за нормален човек неща: От групата във Фейсбук, създадена специално от Г-жа Ани Скримова и администрирана от Г-н Миглен Евлогиев с цел партийна и общинска пропаганда бяха премахнати Вихрен Матев и Християн Даскаолов. Двама от редовно питащите и изискващи конкретна информация от страна на Общината граждани бяха лишени от възможност свободно да изказват позицията си! Това действие предизвика справедливият гняв и коментари на всички трезвомислещи хора, членове на тази група! Съответно - и техните коментари веднага бяха изтрити от тази страница!

По повод на справедливият гняв на засегнатите от това срамно действие, администратора на групата Миглен Евлогиев коментира: "Да, аз съм един много невъзпитан младеж, който се опитва да създаде някаква искрица на инициативност, която от онлайн средата да се случи и на живо. Наистина съм много нагъл, че се опитвам да модерирам всякакви опити за пропаганда и трия всички линкове и публикации към новинарски агенции, само защото всеки, който има нужда и желание може да си ги прочете от самия сайт. Никакъв срам нямам..." Хич не е ясно как тази "искрица инициативност" може да се сбъдне посредством триене на коментари и коментатори, но това явно си е личен проблем на "модератора"! Предлагам на читателите да претеглят капацитета и дълбината на мисълта на написалият тези думи младеж...

Сталинският принцип "Има човек - има проблем; Няма човек - няма проблем" бе приложен на практика от апологетите на тази група във Фейсбук вариант! Излезе, че проблема не е в празните обещанията, изричани от Г-жа Скримова и компания! Проблема е в хората, задаващи въпросите за това!

На мястото на тази казионна група, която няма нищо общо нито със свободата на словото, нито с активните граждани веднага бе създадена нова! Името и е "Активно гражданско общество в Перник (без цензура и триене на мнения)"! Приканваме всички граждани на града ни и региона да се присъединят към нея за да намерят наистина едно свободно и неконтролирано от партийни шамани и апологети място за общуване! За да помогнем града ни да стане по-добър!

На Г-жа Скримова и нейният апологет Миглен Евлогиев искам само да напомня, че те няма как да върнат времето назад и да станат квестори на свободното слово без да нагазят в дълбоки води и да се удавят! В Конституцията на България, в чл. 54 е записано: "Гражданите имат свобода на словото, печата, събранията, митингите и манифестациите. Те могат свободно да изразяват и разпространяват своето мнение по въпроси от политически, икономически, социален, културен и религиозен характер чрез слово, печат и по друг начин, както и да се информират при свободен избор на източниците на информация. Цензура не се допуска". С поведението си те на практика нарушават нашата Конституция! За тяхно сведение, за разширяване на кръгозора и общата им култура бих искал да цитирам Сър Уинстън Чърчил. Същият казва:

"Не съм съгласен с вашето мнение, но ще се боря с всички сили да можете свободно да го споделяте"

Оставаме в очакване на информация от страна на Г-жа Скримова за причините, поради които обещаната от нея пресконференция не се състоя! Очакваме от нея също да прекрати дискриминацията по отношение на носителите на свободата на словото във Фейсбук! Или да си направи отделна група само за нея и Миглен Евологиев, където двамата да си пишат на воля и необезпокоявани от никого!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини