Някои си отживяха, други се отгледахме...

Червените майнички номинирали олигарха Георги Гергов за президент: "Георги Гергов е достойна кандидатура. Човек, който може да бъде полезен на страната ни." А самият номинант вика: "Ако изберат мен, ще участвам в тази сериозна битка, защото имам визия и идеи за развитието на България".

Вярвате ли му, че има визия? Щото аз да. И веднага ще ви кажа защо. Ако Жени Живкова може да каже, че е подготвена за президент, защото е играла ролята на първа дама на дедо си, то и Гергов има някои основания да каже, че е надничал в кухнята на президентската институция. Какво надничал, той направо е участвал… Нека напомним на тези, които са забравили, и да кажем на тези, които не знаят. През 2007 г. една позната ми разправяше, че една нейна позната, била много близка с госпожа Георги Гергова. Та, като се срещнали веднъж, г-жа Георги Гергова й се извинила, че много бърза, щяла да прави баница: „Защото ще идват Зорка и Гецата пак да кадруваме.”

После на конгреса на БСП и Таня Дончева каза, че едрият бизнес, в лицето на Гошовите приятели Гергов и Златев, кадрува в МВР. Което стана повод Румен Петков да произнесе знаменитата си реплика „Тишината на една спалня ражда безумия”. Демек, недоебицата е страшно нещо, но интелигентно казано, с перифраза на картината на Гойа „Сънят на разума ражда чудовища”. Такава ерудиция вече не се среща в родната милиция.

Разбира се изборът на кандидат на БСП зависи повече от Станишев, отколкото от Параванов. И поради това Евгения Живкова има предимство, щото като малка карала колело из Евксиноград с малкия Станишев. Във "ВИП Брадър" и внукът на Живков Тодор Славков разказа, че и той като малък си е играл със Сергей Станишев и Борис Велчев. Те двамата още си играят заедно, щото на тях 10-и ноември не им попречи на личностното израстване.

Чел съм изследвания, че 50% от живота ни се предопределят от името. Да, верно! И това се потвърждава по някои мои наблюдения. Сергей (Сергий) например значи "слуга на народа". И като го е прокобило името, и 10-ти ноември се оказа безпомощен... Какво нещо! Името от нищо нещо прави...

Отживя си Станишев. Като изключим две-три години след началото на демокрацията, когато разнасяше статии по редакциите с трамвая, през целия си останал живот добре поживя.

Спомням си, че само веднъж съм си помислил дали съм прав, дето не подкрепям Бойко Борисов. Беше през 2007 г. Даже точно си спомням – 13 юли 2007 г. Тогава на национално събрание на ГЕРБ Бойко рече за крадците от тройната коалиция: "ГЕРБ ще дойде на власт, ще ги изловим и ще си получат заслуженото.» И обеща да вкара поне трима министри в затвора. Но днес, като гледам, прав съм бил. Толкова се надаха в Сливенския на Масларова, но и там работата ще излезе чурук.

Единствен Волен Сидеров още държи фронта. Написал гневно писмо на Станишев: «Господин Станишев, проявете разум и достойнство - върнете парите!” На този етап Сидеров е поискал само онези 50 хиляди лева от държавната субсидия, които напусналият „Атака” депутат Камен Петков прехвърли на БСП. Но те, ако бъдат накарани да върнат тия пари, после ще е по-лесно да върнат и други. Щото червените никога досега не са връщали пари и даже и не знаят как става. Но Сидеров може и да успее. Той получи някакви фиксации за тия 50 хил. лв. и от две седмици само за тях говори. Та едва ли ще се откаже лесно. Българинът много мрази да му бръкнат на две места. Едното е в джоба. Там като му бръкнеш, все едно си му бръкнал и на другото място. Но българският депутат е нещо по-различно. Той само в джоба мрази да му се бърка…

Пък Трайчо Трайков се разделил със съпругата си Любов Куюмджиева, съобщава новият парцал на Пеевски. Само година и половина след като се ожени… „Причината за разрива обаче не била друга жена.” А какво? Ако не е друга жена, остава да е мъж. Трайчо не ми изглежда да е такъв… Както и да е. Още един ще седи сам като куче.

Бирата предпазвала от рак и диабет, хвърлят научна бомба български учени на конгрес по храненето във Варна. В бирата имало повече мощни феноли и антиоксиданти, отколкото в зелето, морковите, ябълките и доматите. Докторите не съобщават какви са лечебните количества, но според нас по две на обяд и три на вечеря стигат. За рака. А, ако наследствено сте предразположен и към диабет, може да добавите по още една-две.

Пък "Сайънс дейли" твърди, че американски учени доказали, че най-полезната съставка на червеното вино - ресвератролът, предотвратявал отрицателния ефект от заседналия начин на живот. Червеното вино било направо „гимнастика в бутилка”. Ресвератролът не замествал напълно движението, но можел да забави отрицателните последици от обездвижването. Което е напълно достатъчно.

Ето това разбирам аз под учени и науки! Да са в полза на човека. А не само да викат: Това не яж, това не пий, това не… Така де, не е ли така?!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини