Хиляди щуряха на "София Рокс"

Хиляди фенове на хард-рока и хеви метъла щуряха вчера на София Рокс - фестивалът бе проведен на стадион "Българска армия". На сцената един по един излязоха "Slade", "Saxon", "Mike and the mechanics", "White snake" и "Judas Priest"! Докато "Mike and the mechanics" предложиха на публиката шлагерна и по-скоро - забавна музика, а ""Slade" - музика от зората на хард рока - останалите 4 групи разбиха публиката с перфектен звук и яки изпълнения!

Неповторимият Дейвид Ковърдейл от "White snake" показа, че гласът му ни най-малко не е изгубил чара си, въпреки 40-те години на сцената. Той взривяваше публиката с добре познати хитове, като в края на концерта изпълни знаменитата песен "Soldier of fortune" без никакъв музикален съпровод!

Безспорният хит на вечерта бяха рок-динозаврите от "Judas Priest"! По времето на продължилото повече от 2 часа шоу, групата изсвири и изпя хитовете си от последните 40 години! 

Характерното за публиката бе, че там буквално имаше хора от всички поколения! Баби и внуци се кефеха заедно на изпълненията на любимите им групи. Бащи носеха на "конче" дъщери и синове. А басовете бяха с такава сила, че с трептенията охлаждаха публиката в канската жега!

Лошо впечатление направи факта, че организаторите не бяха положили никакви усилия да забършат поне малко седалките, на които трябваше да седи публиката. Мръсни и прашни - те не бяха нито за гледане, нито за сядане!

Какво още могат да видят българите от тук нататък? През последните години през България мина почти всичко, което си заслужаваше да се види. В София и Каварна бяха най-известните световни групи, като някои от тях дори повториха концертите си в две последователни години! Смело може да се каже, че София и Каварна се превърнаха в световни рок-столици! Отсега нататък малко неща могат да ни изненадат! Може би втори концерт на AC/DC, концерт на "Pink Floyd" и Жан Мишел Жар биха напълнили стадионите отново! "Rolling Stones" също не са идвали в България и биха събрали пълен стадион почитатели. Само бъдещето ще покаже! А метълите в България го чакат с нетърпение...

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини