Екотрол - нито еко, нито трол

Все още няма и помен от широко рекламираното ново дружество "Екотрол - Перник", призвано да изправи на крака Общинската фирма "Тролейбусен транспорт".

Намерението на управителя Богдан Николов е да се купят 12 нови тролейбусни мотриси, руско производство, и да се обнови контактната мрежа все още не е осъществено. По наша информация Г-н Николов е трябвало да лети за Русия в началото на месец Май за да види с очите си новите мотриси и да се увери в техните качества. Пак по информация, споделена от него, до края на месец Август 2011 г. трябваше да се подмени контактната мрежа за да отговори тя на изискванията на новите мотриси

Припомняме, че пререгистрацията на дружеството се наложи от необходимостта да се изтегли кредит за закупуване на мотрисите и подмяната на контактната мрежа. Изтеглен ли е заем, кога и от коя банка - все още никому не е известно!

Гражданите с основание се питат как простата пререгистрация на едно губещо дружество би му помогнала да изтегли заем? Коя е гаранцията, че новорегистрираното дружество няма да продължи да е губещо и банката в крайна сметка да не може да си прибере никога парите? Или, което е още по-лошо - да запорира мотрисите и ги предложи за публична продан?

Коментатори на сайта perunik.com задават и въпроса - защо продължава разфасоването на тролейбусни мотриси и предаването им за скрап? Това става ли с одобрението на Общината?

Надяваме се да намерим отговор на всичките тези въпроси от страна на Кмета на общината и Общинският съвет. Perunik.com ще продължи да проследява темата за вас!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини