След Синята зона Вихрен Матев подкара и сините тролеи

Най-после, след почти 2 годишно разтакаване, Пернишката Районна прокуратура образува досъдебно производство срещу бившият вече Директор на Общинска фирма "Тролейбусен транспорт", Тодор Тодоров! След двукратни опити разследването да бъде потулено - отново на два пъти съдия от Пернишкият Районен съд връщаше делото за ново разследване. В последното прокурорско постановление Тодоров е наречен "виновно лице". Вината му се състои в това, че в продължение на година и половина същият е изнудвал Пернишките Интернет доставчици да му плащат наем за стълбове, които не са негова собственост. Същият ги е заплашвал, че в противен случай щял да демонтира кабелите им! Поведението му е класифицирано като престъпление по чл. 213а ал.1 от НК и би могло да му донесе лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 1000 до 3000 лв.

Друго досъдебно производство тече срещу Тодоров в следствие на одитен доклад, разкриващ многобройни зоупотреби с материални и финансови средства в повереното му предприятие докато той е бил шеф там! За хода на това досъдебно производство към момента няма никаква информация. Използваме случая да помолим кмета, Г-жа Росица Янакиева, да ни даде повече информация за хода на това разследване. 

Припомняме, че Общинско предприятие "Тролейбусен транспорт" беше неколкократно довеждано до ръба на фалита в следствие на некадърно управление.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини