Психилогически портрет на един кандидат-кмет

На култовата снимка се вижда кандидатът за кмет от ПП „ГЕРБ” в Перник - Г-н Иво Петров.

Всъщност – точният израз е „едва се вижда”, защото е добре скрит и засенчен от трите броя НЕГОВИ снимки, поставени пред него!

За да бъда честен – подобен вид угодническо поведение не съм срещал даже и по времето на Тато! И тогава имаше НЕГОВИ снимки, но те висяха по стените ЗАД партийните, държавни и общински функционери, облечени във власт! И никога ПРЕД тях…

Какво издава подобен вид личностно поведение? За да го разберем по-добре, в цялост и дълбочина би трябвало да познаваме малко по-добре човекът, скрит зад снимките.

Той е този, който доведе пернишката организация на ГЕРБ до пълен разпад. Той е този, заради когото си тръгнаха от там всички мислещи хора, излъгани за пореден път от обещанията за промяна. Той е този, който каза култовата фраза „Остави я тая Конституция” по време на един публичен дебат. Той е и този, който проведе не едно партийно събрание в противоречие с устава на собствената си партия! С извинението, че „спазвал указания, дадени му отгоре”. Той е и този, който се самообяви за кандидат-кмет без върховният орган на собствената му партия да се е произнесъл за това!

Като си помисли човек как в една нормална и демократична държава всеки един от тези гафове би изхвърлил човека зад снимките далеч от всякакви бюра му иде да си помисли, че нашата държава не е нито нормална, нито демократична! Да кажеш „Остави я тая конституция” във всяка демократична държава е равносилно на политическо харакири! Да организираш и проведеш събрание в разрез с устава е среднощният кошмар за всеки Западен политик! У нас – като го направиш те номинират за кмет!

Едно от най-често срещаните оправдания за убийствата в концлагерите след Втората световна война по време на Нюрнбергският процес е било това, че същите са били извършени по заповед. Споменавам този факт като пример докъде могат да стигнат нещата ако човек на отговорна длъжност започне да се изживява като обикновен изпълнител.

Човекът зад снимките знае, че не е прав! Знае, че е стигнал до тук случайно и въпреки желанието на хората, чието доверие вече отдавна е изгубил. Той знае всичкото това и на него му трябва универсална защита и оправдание!

А каква по-голяма защита от НЕГОВИТЕ снимки, зад които се е скрил? Нали всичко става по НЕГОВАТА воля? А ние всичките сме само едни най-обикновени ИЗПЪЛНИТЕЛИ! До кога???

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини