Тодор Бойчев от Хасково бори държавата да въведе пак държавните таксови марки

Тодор Бойчев

Тодор Бойчев от Хасково води люта борба с държавата за въвеждане отново на държавните таксови марки като начин на плащане на такси, вместо банкови преводи! В групата му във Фейсбук, озаглавена "Държавни такси и гербови марки" вече има над 2000 последователи. Тодор е разгърнал атака по всички флангове, по хоризонтала и вертикала на държавната машина. Същият се бори като истински воин от ВВС (какъвто някога е бил) за намиране на начин за избягване на убийствените такси, които банките прибират от комисионни за издаване на най-различни документи, плащане на глоби и др., като много често размера на банковите такси надвишава размера на самите такси! В лупингите и атаките си към властта Тодор е наистина безпощаден! Ползва целия арсенал от демократични средства за оказване на натиск върху институциите, който включва молби, заявления, жалби, открити писма, съдебни искове, петиции, медийни публикации и др. В документите към групата си той е публикувал стотици материали, които на практика показват само едно - неспособност на държавата да изпълнява собствените си закони в интерес на собствените си граждани! По негова молба публикуваме коментар към отговорът на Министър Цветан Цветанов по повод негов сигнал за плащане с държавни таксови марки. Същият отговор Бойчев сполучливо е класифицирал като NONSENCE: Същият е изпратен до Свободните български медии,  Президента на Република България. Председателя на Народното събрание, Министър-Председателя на Република България,  Омбудсмана на Република България, Министъра на вътрешните работи и  Министъра на финансите:

Вече мога свободно да заявя, че българската държава ме дискриминира, като създава монополно предимство на банковите субекти пред останалите съгласно чл.19 от Конституцията.

Всички български политици са си заровили главата като щраус в пясъка, и не виждат, и не защитават правата на българските граждани при плащане на държавните такси, като не създават равнопоставеност на плащанията към държавата.

У мен се поражда съмнението, че голяма част от българските политици се "облажват" всяка година от 500-600 милиона лева приходи от комисионни в банковата система, защото защитават интересите на банките, и в същото време дискриминират мен и останалите български граждани. И затова българската съдебна система е корумпирана, защото българските политици създават условия за дискриминационни практики и корупция.

Съмненията ми се отнасят и за г-н Цветан Цветанов, заместник министър-председател и министър на вътрешните работи, който при ясна законова уредба продължава да твърди, че с държавни таксови марки не можело да се заплащат държавни такси по Тарифа №4 към Закона за държавните такси.

 Да, ама "НЕ", г-н Министър!

Съгласно § 28. (1) (Изм. - ДВ, бр. 110 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г., изм. - ДВ, бр. 82 от 2009 г.) от Закона за българските лични документи средствата от събираните такси постъпват по отделна сметка за чужди средства на Министерството на вътрешните работи, което означава, че се извършва администриране на приход от държавния бюджет по отделна сметка за чужди средства на Министерството на вътрешните работи.

Това се потвърждава и от ал.2 на § 28 на Закона за българските лични документи:"Средствата, необходими за покриване на разходите по ал. 1, т. 2, се прехвърлят и разходват по бюджета на Министерството на вътрешните работи за съответната година.", което потвърждава моята теза, че платените от мен 25лв. държавна такса за издаване на свидетелство за управление на моторно превозно средство са постъпили по сметка на държавния бюджет, които следва да бъдат администрирани от държавния орган, извършващ административната услуга-свидетелство за управление на моторно превозно сресдство Министерство на вътрешните работи.

 Това е поредния отговор на заместник-премиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Този отговор показва, че този министър лобира в полза на банковата система.

Отговорът на министър Цветанов е Nonsense!

У мен се поражда съмнението, че г-н Цветанов изнудва българските граждани като министър в т.ч. и мен,за да се пълнят касите на политическа партия "Герб" от комисионните на частните банки, постъпващи във връзка приходи от задължителни плащания към бюджета при извършване на административни услуги на държавата. Няма друго обяснение за ината на министър Цветанов.

По този начин министър Цветанов създава условия за дискриминация на българските граждани при плащане на държавните такси по издаване на българските лични документи, и не само това.

Всички административни услуги, извършвани от държавата по Тарифа №4 към Закона за държавните такси се извършват така, че държавните такси, плащани за тези услуги, да се заплащат по банков път, и не само. Така е с останалите тарифи №№ 1; 2 и 3.

За мен Цветан Цветанов-заместник министър-председател и министър на вътрешните работи се явява дискриминатор №1 на Република България, и затова съдя от неговите актове и становища.

"Благодаря" Ви, г-н Цветанов, че сте лобист на частната банкова система!

"Благодаря" Ви, г-н Заместник Министър-Председател, че продължавате да не спазвате българския закон!

Това ли е управлението на ГЕРБ, което дискриминира мен и останалите български граждани?

Аз ще извършвам реклама на дискриминационната политика на ГЕРБ във Ваше лице, г-н Цветанов, като ми пречите свободно да се ползвам от българските законикато ме задължавате да заплащам държавните такси към държавата единствено и само по банков път.

Аз няма да спра да твърдя, че ме изнудвате, г-н Цветанов, за да ми издадете български личен документ.

Вие искате да Ви платя и рекет 3лв. под формата на комисионни, било за политическа партия Герб, било за друго нерегламентирано финансиране.

Това е пътя на ограбването на българските граждани в продължение на 15 и повече години, уважаеми г-н Президент, г-жо Председател на Народното събрание, г-н Министър-Председател.

Борбата за правата си срещу г-н Цветанов ще водя навсякъде, където мога, и в България, и в чужбина.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини