Обвинен в изнасилване режисьор се самоуби

Американският режисьор, сценарист и композитор Джоузеф Брукс, носител на "Оскар" и "Грами", е бил намерен мъртъв в жилището си в Ню Йорк, съобщи Асошиейтед прес и Ройтерс.

По данни на в. "Ню Йорк таймс" Брукс е бил открит на 22 май, в неделя, от приятел, който му дошъл на гости. Основната версия е самоубийство. На главата на мъртвия е имало целофанов плик, към който чрез маркуч е била включен бутилка с хелий, а на шият му е имало кърпа.

Полицията е открила до тялото предсмъртно писмо. Съдържанието на трите му страници не се разгласява официално. Твърди се, че в него Брукс е писал за влошеното си здраве, а също за жена, която се е отнесла жестоко към него и му е откраднала голяма сума пари. Освен това в писмото режисьорът и композитор пишел за повдигнатите срещу него обвинения в изнасилване. Брукс изразявал увереност, че ще бъде оправдан.

Според източник на в. "Ню Йорк таймс" като цяло посланието било доста несвързано.

Делото, за което пише Брукс, е от 2006 г. През 2009 г. срещу него е повдигнато обвинение. Според версията на следствието режисьорът с измама е водил начинаещи актриси в дома си за прослушване, където ги е изнасилвал. Пострадали са най-малко 13 жени.

Самият режисьор отрича вината си. През кариерата си Брукс е заснел пет филма. За едноименната песен към първия от тях "You Light Up My Life", заснет през 1977 година, е отличен с "Оскар" и "Грами".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини