ФБР разсекрети документи за мистерията "Розуел"

ФБР разсекрети документ, който, за радост на уфолозите, разказва за тайнствените събития в Розуел. Мястото е известно в целия свят със слуховете, че там е паднала летяща чиния и с появата на снимка на извънземно. Има и видео, което е от 1947 година.

Много скептици смятат, че това е измислица, но сега им е предоставен документ, наистина, с дата 1950 година, в който се констатира, че някакъв агент на ФБР /името му е внимателно прикрито/ е съобщил за откриването в пустинята на три летящи чинии, в които е имало тела на човекоподобни същества в сребристи костюми. Те са били високи само един метър. В публикувания документ, цитиран от КРОСС, се посочва и вероятната причина за катастрофата- въздействието на наземните радари. Това едва ли може да се смята за доказателство, но все пак, в средата на 20 век американското правителство прояви прекалено голям интерес към малкото градче Розуел и станалото там.

Случаят е станал на 1 юли 1947 година. Ричард Ренкен, летец ветеран, каскадьор наблюдавал полета на кръгли обекти, летящи със скорост 50 мили в час, подредени във формата на буквата " V". Същото видяла и някаква жена от същия град.След това, вечерта в сряда на 02 юли 1947 година, около 21.50 часа г-н и г-жа Денуам видели ярко светещ овален летящ обект, оставящ след себе си червена светлина и летящ, на северозапад от Розуел - щат Ню Мексико.

Фермерът Уйлям Мак Брейзъл чул точно по същото време мощен взрив. На следващия ден - четвъртък 03 юли, той заедно със седемгодишния Тимъти Проктър - син на съседи, забелязали на пасището във фермата "леки метални парчета", които били разпръснати безразборно върху не малка площ.

Оказало се, че обектът, видян от семейство Денуам е катастрофирал в ранчото на фермера Брейзъл, след като преди това експлоадирал във въздуха през нощта на 02 юли 1947 година, поради лоши метеорологични условия и магнитни бури.

След като взел няколко парчета за да ги покаже на съседите си, в неделя на 06 юли 1947 г. Брейзъл отнесъл странните парчета в градчето Розуел, отстоящо на около 130 км. от фермата му и ги показал на шерифа Джордж Уилкокс, който направо се изумил от това, което видял, защото парчетата не се подлагали на никакви деформации, дори при удар с чук, а освен това, по някои от тях имало странни йероглифи.

От своя страна Уилкокс веднага се свързал с командващия елитната база на американските ВВС полковник Бланчалд, където по това време били разположени стратегическите бомбардировачи "В - 29", можещи да носят ядрено оръжие.

Бланчард, след като внимателно разгледал парчетата веднага назначил специална група от офицери начело с майор Джес Марсъл - шеф на разузнавателния отдел към базата и капитан Шеридън Кавит от контраразузнаването.

На 07 юли сутринта фермерът Брейзъл отвел групата в своето имение, където намерили още метални отломки, а на около две мили от мястото бил намерен и корабът, частично забил се в земята, около който разпръснати лежали четирите мъртви тела на екипажа, за които по-късно е направено предположението, че са се катапултирали само миг преди катастрофата.

Гледката била покъртителна. Телата на пилотите били облечени в еластични сребристи комбинезони и изглеждали ужасно, защото не приличали на хора. Те заедно с останките на кораба били натоварени на два камиона и откарани в базата още същата вечер.

Същата сутрин полковникът разпоредил да се публикува следното съобщение:

"... Многобройните слухове за летящите дискове вчера станаха реалност: разузнавателната служба на 509 -та група бомбардировачи към 8-ма въздушна армия от базата в Розуел успя да се сдобие с един диск благодарение на сътрудничеството на местен фермер и шерифа на окръг Чавес. Летящият обект се е приземил върху територията на едно ранчо близо до Розуел миналата седмица. Тъй като не разполагал с телефон, фермерът е съхранил диска, докато се свърже с шерифа, който на свой ред е информирал майор Джес Ей Марсъл от разузнавателната служба към 509 -та група бомбардировачи. Веднага са били предприети съответните мерки и дискът бил прибран от фермата. След инспекция във въздушната база в Розуел, той бил предаден в последствие от майор Марсъл на висшестоящите власти... "

"Експертизата" на останките от кораба е направена спешно, защото " от най-високо ниво" вече са били отдадени специалните заповеди и инструкции как трябва да се действа по-нататък, защото собственикът на местното радио в Розуел вече бил принуден да не "дава никаква информация" относно инцидента. Трябвало да се твърди, че местните военни са "взели метеорологичен балон за летяща чиния".

По-късно останките от кораба заедно с мъртвите тела на извънземните са откарани с транспортен военен самолет във Военно въздушна база "Райт Патерсън" за изследване. Там се намирал най-развития научно-технически изследователски център на САЩ по това време.

Ден по-късно въздушните сили дават пресконференция и обясняват, че разбилото се при Розуел летящо устройство е аеростат.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини