Хензел и Гретел са ловци на глави в 3D хорър приказка

Шведският актьор Питър Стормаре (Peter Stormare), нашумял с хитовия сериал "Бягство от затвора" (Prison Break) и холандският секссимвол Фамке Янсен (Famke Janssen) се присъединиха към каста на 3D фентъзи приказката "Хензел и Гретел: Ловци на вещици" (Hansel and Gretel: Witch Hunters). С новото заглавие традицията прочути класически произведения да се превръщат в зловещи ефектни хоръри е спазена отново, след като съвсем скоро на екран чакаме и модерен прочит на приказката на Братя Грим "Червената шапчица" (The Red Riding Hood).

С ролите на Хензел и Гретел са натоварени добре познати имена - Джереми Рене (Jeremi Renier) от "Градът" (The Town) и The Hurt Locker, както и Джема Артертън (Gemma Arterton), която наскоро гледахме като своенравна принцеса в "Принцът на Персия: Пясъците на времето" (Prince of Persia: Sands of Time).

Режисьор пък е Томи Уиркола (Tommy Wirkola), чиито 5 филма до момента са съсредоточени най-вече във възраждането на зомбита, вампири и т.н.

Очаквано, сюжетната линия в Hansel and Gretel: Witch Hunters е доста любопитна, като всъщност се развива няколко години след случилото се в приказката. Сега Хензел и Гретел са по-скоро в стилистиката на сериала "Свръхестествено" (Supernatural), като са ловци на глави на всякакви чудовища, включително и вещици.

Снимките на филма Hansel and Gretel: Witch Hunters стартират през март, а официалната му премиера е в началото на 2012 година.

Източник: avtora.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини