Австралиец оцеля след корабокрушение и среща с акула

Двайсет и пет годишен австралиец извърши същински подвиг, след като плува седем часа в открито море. По време на плувния маратон бил ужилен от гигантска медуза и дори нападнат от акула. Андрю Уилсън е средностатистически австралиец от градчето Туид Хедс на източното крайбрежие. Преди дни той излиза на риболов с лодката си в открито море. Оказва се, че е избрал грешен момент. Започва буря. Гигантска вълна преобръща лодката, а Андрю се оказва сам в нищото. Решава да достигне до дома с плуване.

"В един момент реших, че мога да спра, да се отпусна и да си почина, за да се възстановя. Но щом спирах, дори за 30 секунди, течението ме връщаше обратно", разказа Уилсън.

Борбата на Андрю с морето продължила с часове. През това време той с мъка успял да преплува седемте километра до брега. По време на маратона го ужилва гигантска медуза. Напада го и акула, но, за щастие, хищникът се оказва сит и просто удря с муцуна плувеца.

През последните месеци Австралия беше сполетяна от поредица наводнения и циклони, които отнеха десетки човешки животи, но и създадоха герои като Андрю.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини