В полунощ приключва преброяването онлайн

Преброяването в интернет приключва днес точно в полунощ, припомнят от Националния статистически институт. От там очакват повишена активност на гражданите в последните часове преди 24 часа, предаде АСН.

Според данните от вчера - над 2,2 млн. българи вече са се преброили по интернет, като най-голяма е активността в големите градове. В столицата успешно са се преброили над половината граждани.

При интернет преброяването трябва да се регистрират всички, които живеят в едно жилище. Попълването на електронната карта отнема между 10 и 15 минути на човек. В края потребителят получава уникален десетцифрен код, който трябва да даде на преброител по време на класическото преброяване. То започва от 8.00 ч. на 10 февруари и ще продължи до 20.00 ч. на 28 февруари.

До момента 2 милиона и 850 хиляди българи са се преброили по интернет. Очакванията ни са, че до края на деня броят им ще достигне 3 милиона, заяви председателят на НСИ Марияна Коцева по бТВ тази сутрин.

0 700 16 310 е телефонът, на който може да се потърси информация за преброителя за съответния район. От утре преброителите тръгват по жилищата, за да вземат кодовете на тези, които са се преброили по интернет и да попълнят хартиените карти на останалите.

Коцева посъветва хората да искат лична карта на преброителя, за да няма измами. Според нея възрастните хора предпочитат да се преброят с хартиени карти.

Българите, които живеят в чужбина няма да се броят от НСИ, а от статистиките в съответните страни.

0 700 16 310 е телефонът, на който може да се потърси информация за преброителя за съответния район

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини