Основателят на facebook Марк Зукърбърг стана личност на годината

Основателят и главен изпълнителен директор на "Фейсбук" Марк Зукърбърг беше определен за "Личност на годината" от сп. "Тайм", съобщават световните медии.

Според изданието Зукърбърг е бил човекът, оказал най-голямо влияние върху събитията по света през 2010 г.

26-годишният Зукърбърг е най-младият човек, избиран за личност на годината от избирането на първия Чарлз Линдберг, който е бил на 25 години.

Зукърбърг, който притежава около една четвърт от акциите на "Фейсбук", успя да превърне социалната мрежа в световен феномен. Неотдавна регистрираните потребители във "Фейсбук" достигнаха 500 милиона души. Предполага се, че приходите на Зукърбърг за 2010 година ще достигнат около 2 милиарда долара.

Той се слави не само като един от най-младите милиардери в света, но вече е и виден начинаещ в света на филантропията. Миналата седмица младежът обяви, че ще дари по-голяма част от богатството си, като се присъедини към фондацията The Giving Pledge.

Класацията на сп. "Тайм" за "Личност на годината" се провежда от над 80 години. Миналата година за "Личност на годината" беше избран председателят на Управлението за федерален резерв на САЩ Бен Бернанке.

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини