Хаос на гръцките летища

Закъснения от 15 минути до 4 и повече часа имат полетите по летищата в Гърция заради стачка на авиодиспечерите, въпреки че съдът я обяви за незаконна, съобщи БНР. До снощи над 120 полета от международното летище в Атина "Елефтериос Венизелос" са били със закъснения, а три от полетите са анулирани, предаде АСН.

Повечето полети със закъснения са по вътрешни линии. С голямо закъснение стигат в Атина и полети на гръцки авиокомпании от чужбина заради проблемите на летището в гръцката столица. Същите закъснения са констатирани и на летището в Солун.

Авиодиспечерите планираха да стачкуват в продължение на 24 часа от днес, за да настояват за повече работни места и за заплащане на извънредния труд, напомня БТА. Ръководството на профсъюза на гръцките авиодиспечери на извънредно заседание реши стриктно да спазва международните правила за въздухоплаване, като позволи обслужването на определен брой полети на час. Решението доведе до закъснения на полетите поради факта, че летният сезион в Гърция е доста натоварен и авиводиспечерите трябва да обслужват по-голям брой полети на час.

В свое съобщение профсъюзът заявява, че не приема законопроекта, предложен от министерството на инфраструктурата и транспорта, и че протестите ще продължат по начин, който ще бъде определен в следващите дни.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини