Екип на bTV e на борда на задържан кораб от хуманитарния конвой за ивицата Газа

Снимка: Reuters

Екип на bTV e на борда на един от корабите от хуманитарния конвой за ивицата Газа, спрян от израелските военноморски сили, съобщава медията в информация на интернет сайта си.

На кораба са репортерът Светослав Иванов и операторът Валентин Василев. Двамата са заминали за ивицата Газа като част от европейска хуманитарна мисия, заедно с група журналисти от водещи европейски медии, посочват от bTV.

По информация на медията, корабът, на който се намират европейците, не е бил атакуван, но е бил отклонен и вероятно в момента пътува към пристанище Аждот в Израел. Председателят на палестинската общност в България Абу Калбей заявил, цитиран от bTV, че според палестински източници, всички на борда на европейския кораб ще бъдат задържани и разпитани. По дипломатически път българското външно министерство ще поиска незабавното освобождаване на двамата българи, посочват от телевизията.

По-рано говорителят на МВнР Весела Чернева каза за БТА, че МВнР разполага с информация за двама български журналисти, които са на единия от корабите. Посланикът ни в Тел Авив изяснява случая с израелското външно министерство, посочи Чернева пред БТА.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини